TOTTENHAM-SJEF: Mauricio Pochettino. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

Pochettino langer ut mot tidlig overgangsfrist

Tottenham-manager Mauricio Pochettino (46) mener det var en tabbe av Premier League å introdusere en tidligere overgangsvindu-lukking enn resten av Europa.

Her er nattens oddstips

Det var de 20 Premier League-klubbene selv som stemte frem forslaget i 17-3-favør for å fremskynde overgangsvindu-fristen. Tanken var at klubbene skulle unngå det kaoset som gjerne er på tampen av sommerens overgangsvindu, og heller kunne konsentrere seg om fotball.

Det gir at Premier League-klubbene må ha handlet ferdig til kl. 18.00 torsdag 9. august - dagen før årets PL-sesong sparkes i gang.

Vinduet for italiensk Serie A lukkes 17.august. Men hoveddelen av øvrige europeiske fotballklubber kan vente ut august med overgangene, ifølge The Sun. Det har fått Tottenham-boss Pochettino til å reagere.

Frustrert Pochettino

– Sammenlignet med resten av Europa mener jeg vi stiller med en ulempe, og de nye reglene hjelper ikke Premier League. Nå er vi alle i samme båt i England, og jeg aner ikke om de øvrige PL-klubbene er så glade for regelendringen, sier argentineren, og legger til:

– Det korrekte ville ha vært å bli enig med hele Europa om en konkret dato for lukking av vinduet. Vi (Tottenham) skal delta i Champions League, og har 20 dager færre til å bli ferdig med kjøpene. Og det kommer ikke til å hjelpe oss. hevder Pochettino.

les også

Analyse: Dette bør Tottenham gjøre nå

Pluss content

Tottenham endte i vår blant de tre beste i PL for tredje sesongen på rad. Men er den eneste klubben blant topp-seks PL-lagene som ikke har forsterket troppen så langt i sommer. Og har i praksis kun åtte dager på seg nå.

Tipster gir deg ferske oddstips - hver dag

– Ifjor snakket jeg om antall spillere vi skulle kjøpe, men i dette korte sommervinduet kan jeg ikke si om vi handler inn én, null, to, tre  eller fire nye spillere. Men vi jobber med saken, avslutter Pochettino.

VG-tips: Tottenham-seier

Så langt har Tottenham beholdt stjernespillerne i troppen. Men en stor del av laget var med i VM - og mange av dem for England, Belgia og Hugo Lloris for VM-vinner Frankrike var med helt til slutten.  Hele ni mann er ikke med her. Og i tillegg har både Victor Wanyama (mb) og Moussa Sissoko (mb) pådratt seg skader.

Milan stiller med en langt mer slagkraftig tropp i nattens International Champions Cup-duell, som spilles i Minneapolis, Minnesota, USA. Italienerne klarte likevel bare 1-1 og røk på straffer mot et svekket Manchester United sist torsdag. 

Tottenham har slått Roma 4-1 og hentet opp 0-2 til 2-2 mot Barcelona i sine to turneringsmatcher i USA. Røk på straffesparkskonkurransen i den siste kampen. Men innsatsen kan man ikke ta London-klubben på.

Grunnlaget for et oddsspill er tynt på denne tiden av sommeren. Men engelskmennene har levert det mest positive bidraget hittil. Tottenham-oddsen er satt til 2,15, spillestopp er kl. 02.25 og Viasport 2 viser matchen for de som velger å ikke sove bort sommernatten.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder