FARVEL?: Mye tyder på at Erling Braut Håland forlater Molde. Europa League-kampen mot Laci i forrige uke kan ha vært hans siste. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Erling Braut Håland på vei til Salzburg - far bekrefter at Molde har godtatt bud

Zymer Bytyqi (21) mislyktes da han dro til Red Bull Salzburg som 16-åring. Han anbefaler likevel Erling Braut Håland (18) en nær fremtid i Østerrikes beste klubb.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

TV 2 melder at Erling Braut Håland skal være på vei til Salzburg med far og agent Alf-Inge Håland torsdag.

– Hvis det gjelder Erling så har jeg ikke så mye mer å si en at han har fått tillatelse til å snakke med andre klubber da de har godtatt et bud, sier Alf-Inge Håland til kanalen.

– Nå er det opp til spilleren å eventuelt bli enig. Det kan sikkert ta litt tid. Erling trives veldig godt i Molde, der han har hatt fin utvikling, men må selvfølgelig tenke seg om når klubben ønsker å selge ham, sier pappa Håland.

Håland senior og agent Tore Pedersen skal nylig ha søkt råd hos Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola.

– Ja, det vil jeg anbefale ham 100 prosent. Så lenge han er mentalt klar for å reise ut, sier Bytyqi til VG.

les også

Zlatans superagent inn i spillet rundt Erling Braut Håland

Molde-kometen fra Jæren er åpenbart på vei til en utenlandsk klubb. VG skrev onsdag at Red Bull Salzburg skal ha lagt inn bud. Etter det VG forstår har Moldes stortalent latt seg imponere av den hardtsatsende østerrikske klubben og vil gjerne dit.

– En veldig fin klubb som har fasiliteter på høyde med de aller beste. Alt ligger til rette for å utvikle seg der, mener Bytyqi. I likhet med flere andre lovende norske spisser – Valon Berisha, Håvard Nielsen og Fredrik Gulbrandsen – gikk han til Red Bull-konsernets klubb i Salzburg.

Berisha (25) dro fra Viking som 19-åring. I sommer ble han klar for Lazio i Serie A. Nielsen (25) kom sammen med Berisha som 19-åring. Nå forbereder han seg til Bundesliga etter opprykk med Fortuna Düsseldorf sist vår. Gulbrandsen (25) er fortsatt i klubben.

les også

VG erfarer: Erling Braut Håland vil til Østerrike

– Salzburg var i semifinalen i Europa League sist sesong og er en klubb de store klubbene følger med på, mener Viking-spiller Bytyqi.

Han var i klubben litt over et halvt år. Så dro han tilbake til Sandnes Ulf på lån uten å ha spilt obligatoriske kamper.

HJEMME IGJEN: Zymer Bytyqi spiller nå for Viking 1. divisjon. Han har vært skadet siden juni, men er nå tilbake i full trening. Foto: Line Møller

– Det angrer jeg på i dag. Jeg skulle blitt lenger, sier Bytyqi. Han er født i Belgia og familien har bodd i flere forskjellige land siden de flyktet fra Kosovo på grunn av krigen i det tidligere Jugoslavia.

– De hadde erfaring og sa at jeg ville finne ut av det om jeg ble lenger enn et halvt år. Men jeg dro hjem. Jeg kjenner ikke Erling Braut Håland, men det virker som han har erfarne folk rundt seg. Han kan nok være bedre forberedt enn det jeg var, sier Bytyqi – som ikke var forberedt på hvor tøff tonen var mellom spillerne i forhold til det han var vant med hjemme.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder