Arsenal lekte seg mot semifinalen

(Arsenal - CSKA Moksva 4–1) Aaron Ramsey (27) gjorde målfesten bokstavelig talt til en lek da Arsenal herjet med CSKA Moskva i den første kvartfinalen i Europa League.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det stoppet på 4–1, alle målene kom før pause, og kampens absolutte høydepunkt var hjemmelagets mål nummer tre, etter 27 minutter:

Mesut Özil, som var innblandet i det meste, løftet inn til en helt fri og fremadstormende Aaron Ramsey, som hoppende, med yttersiden av høyrebeinet, lobbet ballen over keeper Igor Akinfeev, fra syv-åtte meters hold. Et aldri så lite kunstverk fra den walisiske midtbanemannen, som også hadde stått bak hjemmelagets første scoring.

FRANSK FEST: Alexandre Lacazette satte inn sine to første mål i Europa League denne sesongen. Foto: EDDIE KEOGH / X01801

Den russiske yndlingen Aleksandr Golovin (21) utlignet med et vakkert frispark i nærmeste kryss, men det var ikke mye vakkert over gjestenes forsvarsspill og den stakkars bakre treeren med Berezutskij-tvillingene på 35 år og Sergej Ignasevitsj på 38. Arsenal fikk enorme flater å leke seg på, og CSKA fikk heller ikke hjelp av dommer Pavel Královec fra Tsjekkia da Mesut Özil satte full fart inn i 16-meteren, mistet balansen og endte med å «legge seg» over Georgij Sjtsjennikov. Straffesparket så veldig billig ut, Alexandre Lacazette sendte Arsenal opp i 2–1 fra 11 meter.

les også

Wenger om den politiske spenningen: - Ingen vet helt hva som foregår

I Pierre-Emerick Aubameyangs europacupfravær grep franskmannen virkelig muligheten. Etter 35 minutter øket han til 4–1 etter et innlegg fra Özil. Lacazette fikk god plass til å legge ballen til rette og banke den i hjørnet med venstrebeinet.

I 2. omgang rant det på med nye sjanser: Mkhitaryan, Ramsey, Lacazette og innbytter Danny Welbeck hadde alle store sjanser til å øke ledelsen, Ramsey var nærmest da stolpen sto i veien for hans tredje scoring. Men CSKA kunne også fått flere mål, i begge omganger, Arsenal var ikke like imponerende bakover. Derfor er nok manager Arsène Wenger godt fornøyd med å ha med seg 4–1 til Moskva-returen.

les også

Arsenal slo Stoke etter tvilsom straffe: – Feil avgjørelse

Arsenal er så godt som i semifinalen, og etter en meget skuffende sesong kan fremdeles en triumf i denne turneringen redde en Champions League-plass neste høst.

PS! Valon Berisha scoret igjen for Salzburg, hans fjerde på de fire siste Europa League-kampene. Han utlignet til 1–1 fra straffemerket borte mot Lazio, men italienerne vant 4-2 etter at Salzburg var oppe på 2-2. Atlético Madrid er på god vei mot semifinalen etter 2-0 hjemme over Sporting Lisboa (Koke, Griezmann), mens RB Leipzig slo Marseille 1–0 etter mål av landslagsmannen Timo Werner.

...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder