Brynhildsen gikk i bakken og bommet på åpent mål: – Skulle hatt straffe

FOTBALL

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord–Stabæk 1–1) Ola Brynhildsen (18) bommet på åpent mål, ble byttet ut rett etterpå og kom ut av garderoben med en oppfatning av å ha blitt bortdømt.

  • Sigurd Skjefstad
Publisert: Oppdatert: 08.04.18 21:49

– Alt skjedde så fort, så jeg merket ikke annet da enn at jeg mistet balansen. Men etter å ha sett det på TV nå etterpå, mener jeg at jeg skulle hatt straffe, sier Ola Brynhildsen til VG.

Etter kampen kom 18-åringen som en av de siste ut av bortegarderoben. Mens han prater med VG, kommer lagkamerater bort og ber ham si det var straffe.

– Jeg ble hektet. Så prøvde jeg å krige den inn, men fikk dessverre ikke ballen over streken.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Det bildene viser – etter at Franck Boli har slått ballen inn på tvers foran mål – er at Brynhildsen kommer stormende foran Sandefjords Victor Demba Bindia. Det er kontakt, og Brynhildsen kommer ut av balanse – men får likevel foten på ballen. Men i stedet for å trille den i åpent mål, blir det en slags rullende demping.

Liggende på bakken fungerer han deretter som blokk når lagkamerat Ohi Omoijuanfo kommer stormende til for å overta.

– Det er sånn som skjer i fotball. Ola er en god spiller som kommer til å sette slike sjanser senere, sier Ohi.

Og for å toppe det hele: Bare fire minutter senere ble Brynhildsen tatt av banen av trener Toni Ordinas.

– Laget trengte ny energi. Men det er klart det var kjedelig å bli byttet ut. Jeg får score i neste kamp, sier 18-åringen.

VG Live: Slik var kampen.

Sandefjord følte seg også snytt

Om Brynhildsen mente seg snytt for et straffespark, hadde Sandefjord og Pontus Engblom en vel så god sak. Svensken som kontret inn to mål da han ble byttet inn mot Start sist, så ut til å få en drømmereprise da han ble spilt i bakrom fem minutter før slutt.

Der kjempet han seg forbi Stabæks bakerste mann Andreas Hanche-Olsen, men i fallet strakk Stabæk-kapteinen en arm i været og tok godt tak i foten til Engblom.

Spissen gikk i bakken, og hele Sandefjord så ut som en koreografert flashmob med armene synkront i været. Dommer Tore Hansen vinket dem vekk alle som én – og dermed ble det heller ikke straffe denne veien.

– Han hekter meg med armen. Klar straffe, sier Engblom, til VG også han etter å ha sett litt ekstra på TV i garderoben etter kampen.

Frisparkperle

Det Sandefjord derimot kan være fornøyde med, er at de fikk frispark etter 34 minutter.

Fra 19 meter satte Joackim Olsen Solberg ballen over muren og helt oppe i krysset, utagbart for Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Dermed utlignet de ledelsen Tonny Brochmann ga gjestene knappe ti minutter før, på et skudd som forandret retning i et Sandefjord-bein, og duppet i mål bak keeper Eirik Holmen Johansen.

Keeperen skulle imidlertid revansjere seg helt på tampen da Stabæk fikk to store sjanser på overtid. Først var det Ohi som tvang frem en fin redning etter en heading, før Franck Boli fikk sjansen på hodet fra fem meter.

I motsatt ende av banen spilte Stabæk-stopper Vadim Demidov sin første kamp etter returen til Norge fra USA

– Eliteserien er som jeg husker det, og morsom på sitt vis når banen er som den er. Formen kommer seg, og både laget og jeg blir bedre og bedre.

Her kan du lese mer om