Stor billett-opptur for landslaget: – Det virker lovende

STORO (VG) Etter å ha skrudd ned billettprisene på Ullevaal Stadion har herrelandslaget solgt nesten dobbelt så mange billetter som før forrige landskamp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tirsdag formiddag var det solgt 10.000 billetter til lørdagens hjemmekamp mot Slovenia i Nations League, opplyser landslagets mediesjef Svein Graff til VG.

Det er nesten dobbelt så mange som tirsdagen før forrige hjemmekamp, mot Kypros i september, da det var solgt 5500 billetter.

– Vi vil vinne på Ullevaal og få det til å bli et fort. Det virker lovende med fansen som har kjøpt flere billetter nå, sier landslagssjef Lars Lagerbäck på pressekonferanse tirsdag.

les også

Lagerbäck om Klopps kritikk: – Det er jo en egoisme

Effekten kommer etter at Norges Fotballforbund (NFF) besluttet å senke de kritiserte billettprisene: De dyreste voksenbillettene til Kypros-kampen kostet 500 kroner, mens de billigste kostet 300 kroner. Nå koster billetten 200 kroner uansett hvor på tribunen man ønsker å sitte.

Med over 10.000 solgte billetter fire dager før Slovenia-kampen kan Norge være i rute til å slå tilskuerrekorden under Lars Lagerbäck. Den kom i hans hjemmedebut mot Tsjekkia i juni 2017, med 12.179 tilskuere.

– Det er veldig positivt om vi får med folk. Vi gjorde ikke det på de seneste kampene. Det er veldig bra. Jeg vet ikke helt hva tradisjonene er, men det har noe å si for stemningen, sier Lagerbäck.

Lagerbäck uttrykte sin misnøye med de glisne Ullevaal-tribunene etter 2–0-seieren over Kypros i september.

– Det er veldig kjedelig når man kommer ut etter oppvarmingen og ser at det er så få folk på tribunen. Det er naturligvis ingen morsom opplevelse, sukket landslagstreneren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder