SKADET: Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Positive nyheter for Jarstein etter lårsmellen: Ingen muskelskade

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (33) fryktet det verste etter at han måtte gå ut, med store smerter, midtveis i kampen mot Werder Bremen mandag. Nå viser det seg at det trolig er mindre alvorlig enn først antatt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er heldigvis ingen muskelskade, som fryktet, sier Rune Almenning Jarstein til VG - etter undersøkelsen i Berlin tirsdag formiddag.

Han kjente noe i låret, og ble igjen i garderoben i kampen mot Werder Bremen, som Hertha Berlin tapte 3–1. Almenning Jarstein gikk ut på stillingen 2–0 til hjemmelaget, etter å ha blitt lurt av sin egen medspiller på den første scoringen og vært sjanseløs på den andre.

Så bar det hjem til Berlin, der det ble tatt tester av låret til den norske landslagskeeperen, som har vært i glimrende form over lang tid nå, både for Hertha Berlin og Norge.

Skadet Jarstein til VG: - På lårsjekk i morgen

Almenning Jarstein var lettet etter undersøkelsen.

– Det var mye væske og blod i muskelen, og det er grunnen til at det er så smertefullt, sier Almenning Jarstein til VG.

– Dere har kamp, hjemme mot Bayern München allerede fredag. Rekker du den?

– Jeg skal testes i morgen (torsdag), så får vi se. Før det kan jeg ikke si noe mer, svarer Rune Almenning Jarstein.

Norge spiller kamper i Nations League mot Slovenia (13. oktober) og Bulgaria (16. november), begge på Ullevaal stadion. Landslagstroppen tas ut tirsdag. Rune Almenning Jarstein har stått sju av åtte kvalik-kamper under Lars Lagerbäcks ledelse i 2017 og 2018.

Rune Jarstein i sitt livs form: Feirer 100-årsdag med mormor

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder