SPISSER: Thierry Henry har ifølge Roberto Martinez jobbet tett med Belgias stjernespiss Romelu Lukaku. Foto: CARL RECINE / X03807

Henry får æren for Lukakus genistrek

Romelu Lukaku hylles for både løpet og overhoppet som sørget for Belgia-seier på overtid mot Japan. Manager Roberto Martinez mener samarbeidet med assistenttrener og spisslegende Thierry Henry har vært viktig.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er fredagens oddstips

– Thierry Henry fortjener masse skryt, han har jobbet veldig bra sammen med Lukaku, sier Martinez i intervju Goal.com.

Henry, som vant VM med Frankrike og scoret 175 mål i Premier League har de siste to årene vært assistenttrener på det belgiske landslaget.

I tillegg til det geniale overhoppet har Lukaku bidratt med fire scoringer hittil i VM.

Tipster gir deg ferske oddstips - hver dag

Martinez kjenner spissen godt fra sin tid som manager i Everton, hvor Lukaku dunket inn scoringer, som sørget for at han i fjor sommer ble solgt til Manchester United.

– Da han kom til Everton så man at han hadde mentaliteten til en vinner, han er blitt en av de beste til å komme seg i rett posisjon, skryter Martinez av sin spydspiss til Goal.

Nå venter Brasil i kvartfinalen. Den hittil tøffeste testen for et stjernespekket Belgia, som mislyktes både i EM for to år siden, og VM i 2014.

Lukaku omtaler Brasil som det beste laget i mesterskapet, men mener at Belgia har styrkene til å vinne.

– De har gode forsvarsspillere, vi må variere i måten vi spiller på, men vi vet at vi har fire spillere som kan gjøre den store forskjellen, forklarer Lukaku til ESPN.

Da snakker han trolig om fronttrioen med seg selv, Dries Mertens og Eden Hazard, samt midtbaneelegant Kevin De Bruyne.

VGs tips: Brasil-seier

VMs største favoritt Brasil mot VMs foreløpige mestscorende Belgia (12 mål) - det er hovedingrediensene i denne kvartfinalen.

Brasil har til tross for alle sine målsjanser ikke scoret mer enn syv mål i turneringen hittil. Men slo Mexico relativt komfortabelt mandag (2–0). Og har kun sluppet inn ett mål så langt.

Belgia holdt på å rote seg helt vekk mot Japan i sin åttedelsfinale, og lå under 0–2. Spillerne vet utmerket godt at de ikke kan havne i en slik situasjon igjen.

Vi tror Belgia får det tøft mot et kompakt brasiliansk forsvar, og lander på et H-spill til 2,00 i odds. Spillstopp er kl. 19.55 og NRK 1 viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder