Foto: Gisle Oddstad

Supporterleder om avlyst Mesterfinale: – Hele helgen er ødelagt

Søndagens Mesterfinale mellom Rosenborg og Molde på Ullevaal er avlyst på grunn av nedbørsmengdene som er varslet natt til kampdagen. Lederen i Tornekrattet Øst er forbannet.

Frykt for at banen skal bli ødelagt er årsaken til avlysningen av Mesterfinalen, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

– Det første jeg tenkte er at hele helgen er ødelagt. Vi hadde gledet oss veldig til dette. Jeg er i Oslo selv, men jeg kjenner mange som bor i Molde, Trondheim eller andre steder som hadde bestilt seg tur til Oslo, sier Christian Molde Hagaas til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han er leder i Tornekrattet Øst, en supporterklubb for Molde-supportere på østlandet. Han sier han har fått reaksjoner fra mange med-supportere og beskriver dem som «midt sagt forbannet» over at Mesterfinalen er avlyst.

– EM-kvalifiseringskampen mot Sverige spilles på Ullevaal allerede 26. mars, og med helgens varslede nedbørsmengder er risikoen for å ødelegge banen til landskampen for stor. Vi beklager dette overfor alle som har gledet seg til kamp, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF.

– Det er selvfølgelig forståelig at supportere som kommer langveis fra reagerer på dette. Jeg hadde nok følt på det samme selv, sier Fisketjønn til VG.

les også

Discovery ville ha mikrofon på spiller eller trener i Mesterfinalen – fikk nei

Hagaas mener NFF burde klart å ta en avgjørelse på å avlyse kampen mye tidligere enn to dager før kampen.

– Jeg kjenner det koker litt hos meg nå. Jeg forstår ikke hvorfor de ikke har sett dette mange uker før, sier han.

Fisketjønn sier til VG at de har fulgt tett med på værmeldingen de siste ukene, men at det har vært vanskelig å vite.

– Den siste uken har vi sett at værvarselet om nedbørsmengden har tatt seg opp kraftig. Vi er nok lovlig sent ute, men vi hadde nok ikke klart å ta denne avgjørelsen noe tidligere enn denne uken, sier Fisketjønn.

NFF vurderte å flytte kampen til en annen arena, men Fisketjønn sier det var viktig for begge klubbene å spille på Ullevaal Stadion.

I samråd med Norsk Toppfotball og rettighetshaver skal NFF se på muligheten for å spille Mesterfinalen senere i år.

Rosenborg og Molde har nå avtalt å spille en treningskamp i Abrahallen søndag kl. 16.

Avlysningen vekker reaksjoner hos flere i Fotball-Norge.

– Mesterfinalen er avlyst, og ingen er vel veldig lei seg for akkurat det. Fortsatt noen som mener at tidlig seriestart i mars er en god idé? spør TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter.

For tilreisende fra Trondheim og Molde kommer avlysningen brått på.

– I fjor rakk jeg akkurat å bestille tog da LSK-RBK blir avlyst. Akkurat kommet frem til østlandshelg, så utsetter man faen meg Molde-Rosenborg. Skal det være en spøk? skriver Adressa-journalist Marius Dahl.

les også

Rosenborg nedprioriterer Mesterfinalen: – Ubeleilig

Han mener at kampen burde blitt spilt i Molde. Også Jesper Mathisen mener at kampen burde vært spilt på kunstgress.

– Håpløst å avlyse/utsette så sent. Hvorfor ikke legge kampen til en kunstgressbane i utgangspunktet? tvitrer Mathisen, som mener NFF bør dekke reisekostnadene.

NFF opplyser at alle som har kjøpt billett kan kontakte Ticketmaster for refusjon av kampbilletter.

Selger billetter til Mesterfinalen på søndag. God pris.
Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder