LANGE AVSTANDER: Bjørnevatns A-lag jubler her for en viktig scoring i 4. divisjon denne sesongen. Neste sesong må de belage seg på lange turer i 3. divisjon.
LANGE AVSTANDER: Bjørnevatns A-lag jubler her for en viktig scoring i 4. divisjon denne sesongen. Neste sesong må de belage seg på lange turer i 3. divisjon. Foto: Privat

Nærmeste bortekamp er 188 mil unna for Bjørnevatn: – Vi håpet på dette

FOTBALL

3. divisjonslaget i fotball, Bjørnevatn IL, spiller i alt annet enn en lokal serie neste sesong.

Publisert: Oppdatert: 04.12.17 17:15

– Vi er kjempefornøyd. Det var dette vi ønsket oss når vi først kom opp i 3. divisjon. Vi håpet på dette, sier klubbleder Kjersti Øvergaard Dahlberg til VG.

Finnmark-laget rykket opp fra 4. divisjon i høst. Neste sesong blir den nærmeste bortekampen mot Valdres. Det er 188 mil unna i bilvei og en tur ville tatt 22 og en halv time å kjøre, ifølge Googles karttjeneste.

– Fra Kirkenes er det to timers flytur til Gardemoen. Det går mye fortere i forhold til bortekamper i Sandnessjøen eller Senja, sier Dahlberg.

Så du? Slik ble VM-trekningen

Nesten i Russland

Bjørnevatn holder til i Sør-Varanger, og hjemmebanen deres Bjørneparken ligger omtrent seks kilometer fra grensen til Russland i øst. Bjørnevatn blir tvunget til å overnatte i forbindelse med alle bortekamper.

– Er dere rustet økonomiske til å betale så mange fly-, buss- og overnattingsturer?

– Vi har som mål å komme styrket ut av dette, men det blir ikke lett. Vi kommer fra et sted hvor det ikke er mange rike onkler. Vi må huske at vi skal ta vare på klubben og bredden også, svarer Dahlberg.

Her feirer Tromsø at de overlevde:

De øvrige lagene i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2 holder til i Buskerud, Østfold, Oppland og Akershus.

Anbefalt lesning: Hareide har gjenforent Norge og Danmark

– Utfordrende

Til Kråkerøy, Østsiden og Kvik Halden er det i underkant av 200 mil avstand i bilvei for Bjørnevatn.

– Det fine er at alle de andre lagene får sett Finnmark. De er hjertelig velkomne hit. Vi legger kampene tidlig på dagen, slik at de rekker å fly opp og ned samme dag, sier Dahlberg.

Les mer: Årets lag på VG-børsen

Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, opplyser i en pressemelding at de har prøvd å fordele antall 2. og 3. lag og antall nedrykkslag i hver avdeling. De har også ønsket å legge til rette for flest mulig lokaloppgjør. Trolig vil ikke Bjørnevatn kjenne seg igjen i akkurat det.

– Vi har forsøkt å begrense reisebelastningen mest mulig, selv om det ikke var til å unngå at noen klubber får noen lengre reiser. Finnmark, Troms og Nordland er utfordrende reisemessig, og Nord-Norge bør kobles mot lag på Østlandet. Det er variasjon på hvilke lag fra Østlandet som reiser nordover, og denne sesongen er det derfor andre lag enn i fjor som gjør det, sier Fisketjønn.

Fikk du med deg denne om Gamsten?

Her kan du lese mer om