TILBAKE: Gianluigi Donnarumma tilbake på San Siro på landslagstreningen tirsdag.

EM-helten får gjennomgå: − Han er aldri mer velkommen til Milano

Gianluigi Donnarumma (22) ber Milan-supporterne om pent vær foran landskampen på San Siro mot Spania - men fansen signaliserer at det er ingen nåde.

Publisert:

Her er våre oddstips!

Et banner som er hengt opp av Milan-ultras, sier at Gianluigi Donnarumma «aldri mer er velkommen til Milano».

Målvakten forlot moderklubben som Bosman-spiller sist sommer og gikk til Paris Saint-Germain.

Han sa nei til å signere ny kontrakt med Milano-klubben, men skrev ifølge football-italia.net under en avtale med Paris Saint-Germain med omtrent de samme betingelsene som han sa nei til hjemme i Italia. Det har gjort fansen sinte.

– Deler av Milan-fansen føler seg nok snytt. En del har levd med håpet om at han skulle bli der som en leder og kontinuitetsbærer. Samtidig var det bråk og misnøye rundt hvor trofast Donnarumma var allerede i 2017. De som ropte høyest da, piper nok også høyest onsdag kveld på San Siro, sier Even Braastad, ekspert på italiensk fotball og halvparten av podcasten «Støvelball».

Les også

Messi med drømmemål i PSG-seier

(PSG – Manchester City 2–0) Gianluigi Donnarumma (22) reddet alt, mens Lionel Messi (34) åpnet målkontoen for PSG…

At Donnarumma har blitt et annetvalg i den franske hovedstaden, har overrasket mange, ikke minst Milan-supportere. Som er raske med å poengtere det. Selv er keeperen like kjapp med å understreke at han stortrives i Paris Saint-Germain.

Her kan du spille på Italia - Spania!

– At Donnarumma sitter på benken er alt annet enn forventet. Det ser bare feil ut med han på benken. De siste årene har han etablert seg som en av de absolutt beste keeperne i verden, og for hans del får vi håpe det handler om å fases inn i et nytt land og lag, sier Even Braastad.

Pluss content
Les også

Den unge keeperkjempen Donnarumma forbløffer: – Det er jo helt sykt!

Siden han var 16 år har han spilt toppfotball med AC Milan og forbløffet en hel fotballverden.

Italia møter Spania i semifinalen i Nations League. Etter at Italia mislyktes i å kvalifisere seg for VM i 2018, har de hatt suksess under Roberto Mancini - noe som kulminerte med EM-gull sommeren 2021. Gianluigi Donnarumma ble den store finalehelten med to strafferedninger mot England.

VG-tips: Italia - Spania

* Kveldens duellanter møtes i kun denne ene semifinalen - og vinneren spiller mot enten Belgia eller Frankrike i Nations League-finale på søndag.

* Italia og Spania møttes i EM-semifinale på Wembley for nøyaktig tre måneder siden. Da endte det 1-1 etter ekstraomganger. Straffesparkkonkurransen tok italienerne seg av og vant 4-2. Spania hadde i størst grad spillet i den matchen, men de manglet slagkraft foran mål. I ekstraomgangene var italienerne mest slitne og mest interesserte i at kampen skulle gå til ekstraomganger.

* Dette oppgjøret dreier seg om Nations League, men vi nevner at Italia topper VM-kvalifiseringsgruppen sin med en 4-2-0-fasit og 12-1 i mål. I høstkampene har flyten fra i sommer stoppet opp litt. Men for all del: De er inne i en suveren kamprekke på 37 strake matcher uten tap (30-7-0).

* Spania leder sin VM-kvalpulje med en 4-1-1-flyt og 13-5 i målforskjell. I høst har de tapt 1-2 borte for Sverige, og beseiret oppskriftsmessig Georgia (4-0) og Kosovo (2-0). Hele syv mann er ute med skader i Milano.

* Vi antar at revansjelysten er stor hos Spania etter straffekonk-tapet i sommer, men det kommer til å bli tøft å bryte ned Italia. Vårt spillforslag er italiensk seier til 2,30 i singleodds. Spillefristen er kl. 20.44 og TV2 viser kampen.