HAR STOPPET MANGE STJERNER: Her takler han Liverpools Fernando Torres. Brede Hangeland og Fulham-forsvaret har imponert i Premier League denne sesongen. Foto: EPA

Vil ha Fulham-trygghet for Norge

Norge i gang med første trening under Drillo

DÜSSELDORF (VG Nett) Fulham holder nullen i kamp etter kamp i Premier Legue. Men for Norge hører det med til sjeldenhetene. Det vil landslagskaptein Brede Hangeland ha en endring på.

  • Espen Solbakken
  • Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL


- Vi er åpne for Drillos ideer om å stramme opp det defensive. Det er tydelig at vi har behov for det, ettersom vi kun holdt nullen mot Skottland i 2008, sier Hangeland til VG Nett i Düsseldorf.

Kun Manchester United, Liverpool og Chelsea har sluppet inn færre mål enn Fulham i Premier League denne sesongen. Fulham har holdt nullen i ni av 23 kamper og har ikke sluppet inn mer enn 19 mål totalt.

Trener i Tyskland

Klokken 19.30 i kveld startet Egil Drillo Olsen sin første A-landslagstrening for Norge etter at han gikk av i 1998. I surt Düsseldorf-vær skal han drille laget så godt han kan før oppgjøret mot Tyskland onsdag kveld. I starten startet Brede Hangeland formasjonstreningen sammen med Kjetil Wæhler i midtforsvaret, Trond Erik Bertelsen på venstreback og Tom Høgli på høyreback.

Nettopp tid er sentralt for å skape et godt forsvar, ifølge Brede Hangeland.

- Hovedforskjellen mellom klubb- og landslags er selvfølgelig mer tid. Landslaget har få dager og kamper sammen, og min mening er at et forsvar blir bedre jo oftere de spiller sammen. I Fulham har forsvarsfireren vært stabil og over tid. De samme fire har spilt 90 prosent av kampene, ifølge rogalendingen.

LANDSLAGSKAPTEIN: Brede Hangeland. Foto: Scanpix

De fire er John Pantsil, Aaron Hughes, Brede Hangeland og Paul Konscheski.

- Hele laget må fungere defensivt

I Fulham trener de mye på forsvarsspill og det er en viktig del av manager Roy Hodgsons filosofi. Brede Hangeland svarer følgende på spørsmålet om hva som er nøkkelen til godt forsvarsspill:

- Spørsmålet er komplisert, men hele laget er nødt til å fungere defensivt, ikke bare forsvaret. Det er viktig at alle gjør jobben sin individuelt, samtidig som vi fungerer som et kollektiv.

- Å ha et godt forsvar og holde nullen er veldig trenbart, mener Brede Hangeland.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder