SIGNERINGSDAG?: Joacim Jonsson i Eurosport og Ole Martin Årst er uenige i om Rosenborg bør hente spillere på Deadline Day. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

«Deadline Day» i Eliteserien: RBK sjekket muligheten for å hente Boli og Zachariassen

Flere sportssjefer har trolig en hektisk dag på kontoret de siste timene før det norske overgangsvinduet stenger natt til tirsdag. Etter det VG kjenner til, skal Rosenborg ha sett nærmere på Stabæks Franck Boli og Sarpsborgs Kristoffer Zachariassen.

Etter det VG erfarer skal RBK har sjekket mulighetene for å hente Boli og Zachariassen til Trondheim.

Begge skal imidlertid har blitt «for dyre» for trønderne, får VG opplyst.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Både Inge André Olsen i Stabæk og Thomas Berntsen i Sarpsborg avviser overfor VG at det har kommet noe bud på de to spillerne.

Idet klokken bikker midnatt må de siste papirene være i orden på spillerkjøp inn til norske klubber. Neste overgangsvindu åpner 1. august.

– Ser syltynne ut

VG ringte fotballekspertene Ole Martin Årst i TV 2 og Eurosports Joacim Jonsson om «deadline day» og mulige bevegelser på det norske markedet. Begge tror det vil skje en del på overgangsvinduets siste dag.

– Stabæk har historie for å hente spillere på slike dager, og de ser også tynne ut. Inge André Olsen er en luring, så jeg blir ikke overrasket om det skjer noe spennende der, sier Årst.

Jonsson er enig.

– De ser syltynne ut. De har mistet etablerte gode spillere, og blant dem Ohi Omojiuanfo. De har satset på eget akademi de siste par årene, men det spørs om ikke Olsen må trekke et par navn opp av hatten i dag, sier den svenske eksperten.

Han mener at også Bodø/Glimt bør se seg litt om på markedet etter å ha mistet sentrale spillere som Martin Bjørnbak, José Ángel og Kristian Fardal Opseth i vinter. At Patrick Berg fikk skulderen ut av ledd i serieåpningen vil øke presset på å hente forsterkninger, tror Jonsson.

les også

Tromsø-treneren etter seier på overtid: - Kampen burde vært avlyst

Uenige om Rosenborg

Mens Årst ikke tror det kommer spillere inn på Lerkendal i løpet av dagen, er Jonsson av en annen oppfatning.

– Bjørnebyes telefon går nok varm i dag. Molde har hentet mange, og det legger et lite press på Rosenborg, mener han.

les også

Horneland forberedt på tøff uke: – Trøkket må komme

Rosenborg tapte serieåpningen 2–0 borte mot Bodø/Glimt etter en svak opptreden. Eurosport-eksperten mener Rosenborg mangler «Horneland-spillere».

– De har aldri klart å erstatte Selnæs skikkelig. Anders Trondsen virker ikke å trives i den rollen, og Anders Konradsen er ok der. De ser nok etter alternativer, sier han.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder