TRE SESONGER SAMMEN: Arturo Vidal (t.v.) jubler etter en scoring mot Galatasaray i Champions League i oktober 2013. Vidal forlot klubben i 2015. Foto: Antonio Calanni / AP

Chiellini stempler eks-kollega: – Alkohol var hans svakhet

Giorgio Chiellini (35) legger ikke fingrene imellom når han beskriver tidligere Juventus-spiller Arturo Vidal (32) i sin nye bok. Samtidig hyller han midtbanespillerens innstilling.

 • Per Opsahl

«En spiller som for eksempel Vidal var innimellom ute og drakk mer enn han burde. Alle visste det. Det kan sies at alkohol var hans svakhet» er noe av det Chiellini skriver om sin chilenske kollega i selvbiografien «Io, Giorgio»- ifølge Marca.

Saken er omtalt av flere medier verden over. VG har ikke klart å bringe på det rene om Vidal har svart på anklagene.

Chiellini og Vidal var lagkamerater i Juventus fra 2011 til 2015. Midtbanespiller Vidal ble hentet fra Bayer Leverkusen, og reiste tilbake til Tyskland og Bayern München, og spilte sin siste kamp for Juventus i Champions League-finalen mot Barcelona i mai 2015.

Nå er han Barcelona-spiller, og har 115 landskamper for Chile.

I BARCELONA: Arturo Vidal i aksjon for Barcelona mot Real Madrid 1. mars i år. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

les også

Fotballens tøffinger – og verste «grisespillere»

Pluss content

Chiellini, som har vært i Juventus siden 2005 og har kontrakt ut denne sesongen. Den tøffe midtstopperen har 103 landskamper for Italia.

35-åringen mener at selv om Vidal gikk glipp av treninger noen ganger i året angivelig på grunn av sitt noe utsvevende liv, så var han i overraskende bra form.

Da laget var på treningsleir i USA skal Vidal ha tatt seg en skikkelig fest, og måtte fysisk dras ut av sengen.

Samme dag skulle laget prøve ut sine nye treningsdrakter. De var svarte, og det var 40 grader i skyggen. Ifølge Chiellini var Juventus-trener Antonio Conte rasende på Vidal, og så frem til å sparke ham ut av laget.

«Etter ti minutter virket Arturo fortsatt beruset, og så ikke engang ballen. Men han endte opp med å løpe som en gal og knuse alle med 20 meter» beskriver Chiellini, som konkluderer med at Vidal var en viktig mann for laget fordi han bidro med glede og var en skikkelig fighter.

Juventus vant ligaen alle de fire sesongene Vidal spilte der. Han fortsatte med tre seriegull av like mange mulige i Bayern München, og ett i Barcelona. 32-åringen har dermed vunnet ligaen åtte sesonger på rad for tre forskjellige klubber. Barcelona ledet La Liga med to poeng da corona-epidemien satte en foreløpig stopp for sesongen.

Tidligere Chile-trener Jorge Sampaoli har tidligere beskrevet Vidal slik:

– Han liker å drikke, og klarer ikke å styre seg, sa Sampaoli ifølge ESPN i 2017.

les også

Chiles beste fotballmenn nekter å spille landskamp

Vidal har gjort seg bemerket med en rekke såkalt uheldige episoder utenfor fotballbanen – helt siden han slo igjennom i U20-VM i Canada i 2007. Her er noen av det Vidal angivelig har rotet seg borti:

 • Vidal var en av flere spillere som ble arrestert etter kampen mot Argentina i U20-VM.
 • I november 2011 var Vidal en av flere spillere som kom beruset på landslagstrening. Trener Claudio Borghi utestengte Vidal og de andre spillerne først i 20 kamper, men straffen ble redusert til fem.
 • Sommeren 2013 ble Vidal filmet i beruset tilstand mens det chilenske landslaget forberedte seg til kamper mot Paraguay og Bolivia.
 • Chile kvalifiserte seg til VM i oktober 2013, og det ble feiret såpass intenst at Vidal ikke rakk flyet hjem til Italia. Han fikk en bot av klubbledelsen.
 • I 2014 ble han straffet av klubbledelsen igjen, etter at han hadde vært på fest til kl. 05.30 på morgenen samme dag laget skulle møte Roma.

Mer om

 1. Italiensk fotball
 2. Juventus FC
 3. Serie A
 4. Barcelona

Flere artikler

 1. Messi ut mot klubbledelsen – kutter lønnen med 70 prosent

 2. Pluss content

  Kai Havertz: 20-åringen hele Europa vil ha

 3. Bayern ladet opp til Haaland-møte med målfest: – Reklame for fotball

 4. Hegerberg hyller Haaland: – Dødelig

 5. Spissduellen kan avgjøre gullkampen

Fra andre aviser

 1. Messi trener med munnbind, men snart får fotballfansen tidenes meny

  Aftenposten
 2. Barcelona-legendens drøm: Har tre spillere på ønskelisten

  Aftenposten
 3. Barcelona-legendens drøm: Har tre spillere på ønskelisten

  Fædrelandsvennen
 4. Keeper-legenden Buffon forlenger kontrakten med Juventus

  Aftenposten
 5. Sjekk oversikten: Disse fotballstjernene kan skifte klubb «gratis» i sommer

  Aftenposten
 6. Keeper-legenden Buffon forlenger kontrakten med Juventus

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder