Lillestrøm med målfest mot Tromsø: – Vi ble slengt rett i bakken

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Tromsø 4–0) Med fjorårskometen Arnor Smarason (30) i storform slo Lillestrøm tilbake med en storseier hjemme mot Tromsø.

Lillestrøm kom fra to tap i Eliteserien, samt cup-exit mot Strømmen. Forrige gang de vant var mot Vålerenga 25. mai.

– Det er fantastisk. Jeg synes vi gjør en veldig god kamp i dag. Forholdene var på topp, matten var fantastisk og supporterene og vi som lag stilte opp på en bra måte, sa Smarason til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Islendingen som ble redningsmann for Lillestrøm på høsten i fjor, har slitt med en kneskade denne sesongen, og spilt lite. Mot Tromsø holdt han en time, det var mer enn nok. Da han ble byttet ut ledet Lillestrøm 2–0, etter to målgivende fra Smarason.

– Det var bestemt på forhånd. Vi tar ingen sjanser, men det føltes bra ute på matta, sier Smarason om byttet.

Tromsø-trener Simo Valakari omtalte eget lags innsats som «crap» til Eurosport etter nederlaget. Heller ikke Morten Gamst Pedersen var spesielt fornøyd med prestasjonen.

– Vi landet... eller vi landet ikke på jorda, vi ble slengt rett i bakken for å si det sånn, sa Gamst Pedersen til VG.

– Vi leverer rett og slett ikke godt nok på en dag som det her.

Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson var langt mer fornøyd.

– Det kjennes så klart bra. Det var en bra kamp av guttene i dag, så det var herlig, sa Lennartsson til VG etter kampen. Han valgte samme lag som tapte mot Brann sist runde.

– Det var en startellever som vi trodde vi hadde størst sjanse til å vinne kampen med. Det er veldig enkelt, sa en smilende Lennartsson.

1–0: Lillesstrøm-spillerne jublet etter åpningsmålet. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Lillestrøm var bedre gjennom hele kampen, og svak markering i egen boks gjorde at Tobias Salquist sendte vertene i ledelsen i 1. omgang på Åråsen.

Tromsø kom ikke til de store sjansene, i stedet skulle Smarason igjen være viktig for vertene. Serverte ballen til Aleksander Melgalvis, som snek ballen inn mellom stanga og Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet. Dermed stod det 2–0 til Lillestrøm før halvtimen var spilt på Åråsen.

Like etter hvilen ble det frustrasjon i Tromsø-leiren. Mikael Norø Ingebrigtsen driblet seg inn i feltet, Salquist forsøkte seg på en takling og førstnevnte gikk i bakken. Gjestene ropte på straffe, men dommer Espen Andreas Eskås gjorde ingenting.

Med rundt en halvtime igjen av ordinær tid scoret Lillestrøm igjen, men Daniel Alexander Pedersen ble avblåst for offside og scoringen annullert. Likevel, vertene skulle få sitt tredje likevel. For fem minutter senere løp Daniel Gustafsson fra Tromsø-forsvaret og klarte å snike ballen inn via hansken til Kongshavn.

Og på det fjerde skal det skje. Med litt over ti minutter igjen sendte Kristoffer Ødemarksbakken ballen på lekkert vis opp i vinkelen og 4–0 til Lillestrøm.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder