ER DET HARRY DET ER PARTY: Så glad ble Harry Winks da han scoret for landet sitt for første gang. Noe senere scoret også Harry Kane for England. Foto: Boris Grdanoski / AP

England lekte seg til seier mot Kosovo

(Kosovo – England 0-4) Harry ganger to og Marcus Rashford og Mason Mount med ett hver. England avsluttet EM-kvaliken med en komfortabel 4-0-seier borte mot Kosovo.

Harry Kane kom til den avsluttende EM-kvalik-kampen mot Kosovo med scoring i alle kvalik-kampene, og hans 11 fulltreffere var bare to bak rekorden (flest mål i en EM-kvalifisering) til Polens Robert Lewandowski og Nord-Irlands David Healy.

Mot Kosovo så det lenge ut til ikke å ville seg for Tottenham-angriperen, men med snaue ti minutter igjen på kampuret fikk han den etterlengtede scoringen sin.

Et mislykket klareringsforsøk fra Fidan Aliti endte med å servere Kane på gullfat ved bakre stolpe, og et lite øyeblikk senere kunne han juble for - nok en - EM-kvalik-scoring.

Ett mål holder ikke til ny EM-kvalikrekord, men 12 mål på ett kalenderår er tangering av den engelske rekorden satt av George Hilsdon i 1908 og Dixie Deaen i 1927.

MÅLMASKIN: Harry Kane. Foto: Steven Paston / PA Wire

Harry Kane var imidlertid ikke den eneste ved navn Harry som scoret søndag.

23 år gamle Harry Winks hadde fått utdelt draktnummer 10 for anledningen, og det er et nummer som forplikter.

Litt over halvtimen ut i den første omgangen viste han seg også verdig. På pasning fra Alexander Oxlade-Chamberlain brukte han ett touch på å få fri bane inn mot mål, og alene med keeper gjorde Winks ingen feil.

Han kunne dermed juble for sitt første landslagsmål, det etter at Kosovo hadde vært fullt på høyde med England fra start.

Kosovo fortsatte å holde følge med britene spillemessig, men etter at Kane bredsidet inn 2–0 med ti minutter igjen på klokka, raknet det.

Marcus Rashford og Mason Mount kom begge inn fra benken og scoret, sistnevnte med sitt første landslagsmål, akkurat som Winks.

VG kommer tilbake med mer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder