Helland svarer Keita: – Han er sjarmerende som alltid, han

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset-Rosenborg 3–3) Mens Pål André Helland (29) regner med at Muhamed Keita (29) har punget ut 10.000 kroner til Barnekreftforeningen etter et tapt veddemål, varsler Keita at han vil ha revansj og omkamp.

Ordkrigen startet allerede før 3–3-duellen i Drammen, en batalje som handlet om overlevelse i Eliteserien for Strømsgodset og en plass i Europa for Rosenborg.

– Jeg og Helland unngår hverandre fint vi. Han sitter på benken og jeg spiller, sa Keita med glimt i øyet om hvordan han skulle unngå «pengeinnkreveren» fra Trøndelag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Han er sjarmerende som alltid, han. Det får stå for hans regning. Jeg tror ikke jeg kommer til å bli invitert på middag til ham. Det samme gjelder vel andre veien, svarer Helland, som entret banen i samme minutt som Muhamed Keita forlot den.

Varsler nytt veddemål

Før 2017-sesongen mente den daværende Vålerenga-spilleren at Oslo-klubbens angrepsrekke ville knuse angrepsrekka til Rosenborg i antall scoringer. Det veddemålet tapte Keita med glans.

Her varsler Keita nytt veddemål:

Men de 10.000 kronene har Keita foreløpig ikke punget ut.

– De skulle gå uavkortet til Barnekreftforeningen, så jeg regner med at de har gjort det. Jeg kan ikke se for meg at han har noe viktigere å bruke pengene på, sier Helland.

– Det er ikke plass til oss begge på banen. Nei da, Helland er en klassespiller og det er synd at en så god spiller skal sitte på benken i Eliteserien. Han er en kollega selv om vi snakker litt til hverandre i media. Jeg håper han kommer seg på banen snart, og får vist hva han er god for, melder Keita.

– Hva skjer med pengene?

– Vi må vente med det der til neste år, så får vi starte et nytt veddemål. Sist gikk jeg etter to måneder, og det er litt vanskelig å ha et veddemål når man ikke spiller i samme liga. Før neste sesong får vi ta hverandre i media og bli enige om hva straffen skal bli, melder Strømsgodset-spilleren.

Se hele forløpet til veddemålet her:

Begge de to «kranglefantene» var involvert i scoring i tut og kjør-oppgjøret på Marienlyst.

På stillingen 1-1 curlet Keita inn ledermålet på vakkert vis. Helland kom på banen etter 72 minutter, idet Mike Jensen sto og ventet på å få tatt Rosenborgs straffespark. Samtidig ble Keita tatt av banen. Sekunder senere sto det 2-2 på Marienlyst.

– Totalt uten kontroll

Senere «brøytet» Helland seg vei i Strømsgodset-feltet, og skjøt innlegget inn foran mål. Ballen endte i garnet, via Jakob Glesnes sin fot. 3–2 til Rosenborg.

Men Godset kom tilbake i det høydramatiske oppgjøret: Lars Sætra var mannen som noe forfjamset sørget for 3–3. Ballen så ut til å treffe ham i ryggen før den gikk i mål.

– Det var en kamp totalt uten kontroll med to lag som forsvarer seg dårlig, konkluderer Rosenborg-trener Eirik Horneland på Max etter kampen, som får støtte av Helland, som oppsummerer kunstgresskampen slik:

– Hawaii-skit.

PS! Ifølge Adresseavisen er sesongen over for Anders Konradsen. Han blir ikke kvitt akillesplagene og skal derfor opereres.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder