Haaland etter ny rekord: – Må jobbe beinhardt

NAPOLI (VG) (Napoli-Red Bull Salzburg 1–1) Erling Braut Haaland (19) skrev Champions League-historie med sitt syvende mål i oppgjøret mot Napoli - men østerrikerne står nå i fare for å ryke ut av turneringen.

– Det var en tøff match. De kunne scoret mange mål. Det er en av de tøffeste bortebanene i Europa. Så det er hardt, men det er et sterkt poeng av oss, sier Haaland til VG.

Det var store forventninger til ham i forkant av skjebnekampen og nordmannen innfridde nærmest umiddelbart. Salzburg-juvelen overlistet Napoli-keeper Alex Meret (22) på kjølig vis fra straffemerket før det var spilt 11 minutter her i Sør-Italia.

Nettkjenningen gjør at unikumet fra Bryne fortsetter å skrive Champions League-historie. Haaland er nå toppscorer med utrolige syv mål. Ingen har noen gang produsert like mange i løpet av sine fire første opptredener i turneringen.

– Det er kult, svarer Haaland kort, men kontant i pressesonen en snau time etter kampslutt.

Se jærbuen sette mål nummer syv i Champions League her:

– Nå er det vanskelig

Problemet for Salzburg er at 1–1-resultatet foran over 30.000 tilskuere på Stadio San Paolo gjør at Napoli og Liverpool er store favoritter til å gå videre fra gruppen.

– Nå er det selvfølgelig vanskelig, men vi må bare prøve å få poeng i neste kamp så får vi se til slutt, sier Haaland.

Med 23 mål på 17 kamper så langt denne sesongen, er nordmannen blant Europas heteste angripere. For å opprettholde formen, er det bare én ting som gjelder.

– Jeg må jobbe beinhardt hver dag. Da vet vi at resultatene kommer, sier 19-åringen til VG.

– Sinnssykt viktig

I tirsdagens kamp jobbet Salzburg-mannskapet hardt for å holde på ledelsen. Trener Jesse Marsch (45) stilte også med en trebackslinje i et forsøk på å være solide defensivt. Det holdt lenge - men ikke hele omgangen.

For Napoli rullet opp syv store sjanser før Hirving Lozano (24) utlignet minuttet før pause ved å lure ballen inn i korthjørnet fra rundt 20 meter.

Det fikk amerikanske Marsch til å ta grep igjen, noe som innebar en formasjonsendring til fire mann i forsvarsleddet i stedet for fem. Trekket må kunne sies å være delvis vellykket, for Salzburg ble raskt det førende laget.

Etter matchen var den danske høyrebacken Rasmus Kristensen (22) fornøyd med uavgjort - kampen tatt i betraktning.

– Jeg syns det er et sinnssykt viktig poeng vi får - på en vanvittig vanskelig bortebane. Jeg har sett Liverpool tape 2–0 her. Jeg syns vi kan være stolte over at vi får poeng her, sier Kristensen til VG, med visshet om at tredjeplassen i gruppen vil gi Europa League-billett.

les også

Se alle seriekampene til Erling Braut Haaland på VG+

Pluss content

Napoli stengte igjen

På topp var Braut Haaland blant rødtrøyenes mest bevegelige spillere, men til hans frustrasjon ga Napoli bort små rom ved å ligge kompakt. Samtidig utgjorde italienske Lorenzo Insigne, belgiske Dries Mertens og målscorer Lozano hele tiden en potensiell kontringstrussel.

Et kvarter før slutt bestemte også Salzburg-sjefen seg for å erstatte Haaland med Patson Daka - i stedet for å bruke begge de målfarlige angriperne samtidig i jakten på det som ville vært et ekstremt viktig seiersmål.

– Det var en veldig tøff kamp. Det gikk opp og ned. Napoli var litt bedre enn oss og skapte litt flere sjanser, men vi fikk ett poeng. Det må vi være fornøyde med, sier Salzburg-stopper Max Wöber til VG.

– Hvordan var stemningen i garderoben her nå?

– Jeg tror alle er litt skuffet siden vi kom hit for å ta tre poeng, men når man ser tilbake på kampen, mener jeg vi kan være fornøyde. Så lenge det er teoretisk mulig å gå videre fra gruppen, tror vi på det. Det er målet vårt, sier Wöber.

Her kan du se Haalands tidligere scoringer denne sesongen:

Haalands rekorder

Selv om Haaland trolig finner liten trøst i at han har skrevet seg inn i fotballens historiebøker flere ganger denne sesongen, er dette noen av rekordene som nå tilhører nordmannen:

Første spiller til å score hat-trick i første omgang av Champions League-debuten.

Første spiller til å score seks mål på sine tre første Champions League-opptredener.

Første spiller til å score syv mål på sine fire første Champions League-opptredener.

Se intervjuet Haaland ga til VG etter å ha scoret hat-trick i CL-debuten her:

Liverpool i tet

Med to runder igjen er østerrikerne fire poeng bak andreplasserte Napoli på tabellen, og italienerne har igjen tabelljumbo Genk på hjemmebane.

På Anfield vant Liverpool mot Sander Berges belgiske lag og topper gruppen med ni poeng. To klubber går videre til 8-delsfinalene.

Neste Champions League-oppgjør for Salzburg er mot nevnte Genk. Det spilles i Belgia 27. november. Deretter kommer Liverpool til Østerrike 10. desember.

Slik ser gruppe E ut med to runder igjen:

Liverpool - 9 poeng

Napoli - 8 poeng

Salzburg - 4 poeng

Genk - 1 poeng

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder