Molde tok et langt steg mot seriegull: – Vi er ganske klare favoritter

MOLDE (VG) (Molde - Kristiansund 2–0) Seier og tre poeng hjemme mot rivalen Kristiansund sendte Molde et langt steg mot klubbens første seriegull siden 2014.

Jørgen Ryggvik Karlsen

– Vi er ganske klare favoritter, men ballen er rund og kampene skal spilles før vi kan konkludere før noe som helst, men det ser lyst ut, smiler Eirik Hestad til VG.

For etter 2–0 seieren hjemme mot Kristiansund står Molde med 59 poeng etter 27 serierunder, og er ni poeng foran serietoer Bodø/Glimt som riktignok har en kamp mindre spilt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg skjønner det er spekulasjoner rundt gullkampen, men jeg er veldig godt fornøyd med spillertroppen som gjør jobben og da er utgangspunktet for å plukke poeng ganske stor, sier Molde-trener Erling Moe til VG, før han legger til:

– Hver kamp vi vinner er en kamp nærmere det som er målet. I fotballen kan vi ikke ta noe for gitt. Hvis man gjør det, er det lett å få noe midt i trynet, så vi beholder beina på bakken inn mot Godset til neste helg.

Vakker angrepsfotball ga ledelse

Molde tok tidlig et jerngrep om kampbildet i slaget om Nordvestlandet, og allerede etter et kvarter sendte Fredrik Aursnes hjemmepublikumet til himmels.

Mattias Moström avanserte med ballen på venstrekanten og dro seg innover i banen før han inviterte til veggspill med Leke James, som på lekkert vis flikket gjennom svensken.

Moström brøytet vei og tok med seg ballen inn i sekstenmeteren, hvor han løftet blikket, og spilte fri Aursnes som enkelt kunne sette inn 1–0 i det tomme buret.

Femten minutter senere trodde Flamur Kastrati at han sørget for likhet i regnskapet da han headet inn 1–1, men dommer Kai Erik Steen mente KBK-back Aliou Coly hindret Molde-keeper Andreas Linde på streken og annullerte målet.

James avgjorde

Etter sidebytte fortsatte det som var en underholdende affære på Aker Stadion lørdag kveld, hvor Kristiansund virkelig utfordret serielederen. Syv minutter etter hvilen burde Dan Peter Ulvestad utlignet for gjestene.

Et godt frispark fra Christoffer Aasbak traff Ulvestad som hadde løpt seg fri, men midtstopperen klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren fra fire meter.

– Burde han scoret der, Christian Michelsen?

– Ja, og det tror jeg han synes selv også. Han er mektig og kanon i disse situasjonene og ergrer seg nok litt, men det ville seg ikke i dag og når man møter så god motstand må vi sette slike sjanser, sier Kristiansund-treneren til VG.

I stedet smalt det i motsatt ende en drøy halvtime før slutt. Eirik Hestad spilte fri en god James som fintet vekk nevnte Ulvestad, før han iskaldt satte 2–0 i lengste hjørne bak Serigne Myabe i KBK-buret.

Dermed endte det 2–0, men Michelsen mener likevel KBK kan ta med seg mye fra lokalderbyet.

– Jeg synes vi henger med i veldig lange perioder mot Norges klart beste lag og vi fikk kjenne på nivåforskjellen. Vi er klart best i starten, så jobber vi oss godt inn i kampen, så det er bare å ta med seg hjem til Kristiansund og øve og øve videre, avslutter hovedtreneren.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder