GULLBALLEN: Ada Hegerberg sammen med Luka Modric og Kylian Mbappé etter å ha vunnet kvinnenes Ballon d'Or. Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN

Ada Hegerberg nominert til ny prestisjepris

Ada Hegerberg (23) har allerede stukket av med Ballon d'Or i år. Nå er hun nominert til en ny prestisjetung pris.

BBC har siden 2015 kåret årets kvinnelige fotballspiller, der fotballeksperter, trenere, spillere og journalister nominerer sine kandidater før fotballfans verden rundt stemmer på sin favoritt.

Nå kan Ada Hegerberg bli den første til å vinne prisen to ganger. 23-åringen vant prisen i 2017. I fjor vant lagvenninnen i Lyon Lucy Bronze prisen.

Hun er sammen med danske Pernille Harder, Lindsey Horan fra USA, australske Sam Kerr og sin japanske lagvenninne i Lyon, Saki Kumagai, de fem spillerne fansen kan stemme på i år. Det avslørte BBC torsdag morgen.

Stem på din favoritt på BBCs hjemmeside

– Det er utrolig å bli nominert. Dette er noe som betyr mye for meg, og det er en stor ære. Det er noe som er med på å pushe meg og det gir meg masse inspirasjon, sier Hegerberg til BBC.

Man kan stemme frem til 2. mai, mens vinneren først offentliggjøres 22. mai på BBC World News.

Eventyrsesong

Denne sesongen har så langt vært et eventyr for den norske 23-åringen. I desember ble hun første kvinne til å få Ballon d'Or.

Hun er toppscorer i den franske serien med 19 mål på like mange kamper, og Lyon går mot nok et seriegull. I så fall det 13 strake, og det femte etter Hegerberg kom til klubben.

I tillegg er de i sin åttende strake cupfinale, og klare til å revansjere fjorårets finaletap. Søndag venter Chelsea i semifinalen i Champions League – en turnering Lyon har vunnet de tre siste sesongene.

Tennisstjerne reagerer etter at Hegerberg ble bedt om å twerke

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder