ØNSKET: Joshua King skal være ønsket av Manchester United. Foto: Gerry Penny / EPA

Kings trener om påstått Manchester United-bud: – Jeg vil ikke benekte det

MANCHESTER/OSLO (VG) Bournemouth-manager Eddie Howe vil ikke benekte den påståtte Joshua King-interessen fra Manchester United. Selv sier Ole Gunnar Solskjær at han ikke forventer mer aktivitet på overgangsfronten, men han vil heller ikke utelukke det.

– Jeg vil ikke benekte noe av det dere har lest, men jeg vil ikke snakke så mye om det. Han (Joshua King) er høyt verdsatt og elsket av oss. Han er en stor del av laget vårt. Han har fart og styrke, i tillegg til tekniske ferdigheter og øye for mål. Åpenbart har en annen klubb fått med seg hvor god han er, sier Eddie Howe på fredagens pressekonferanse.

Deadline Day: Følg overgangsvinduet i VGs Silly Season-studio!

Det var The Telegraph som først omtalte nyheten om at Manchester United hadde lagt inn et bud på Joshua King. Deretter kastet BBC-journalist Simon Stone og The Athletic seg på. United.no skriver også at Manchester United ikke har gitt opp å hente King.

Dette ble naturligvis tema på pressekonferansen til Howe.

Solskjær på spissjakt

– Det kommer til å bli en avgjørelse tatt av direktøren og eieren. Jeg elsker Josh som spiller og som person. Jeg vet hva Manchester United betyr for ham med tanke på historien hans, så la oss vente og se.

David Ornstein, journalist i The Athletic, hevder at Eddie Howe er nå i gang med å se etter mulige King-erstattere, og at de forbereder seg på livet uten nordmannen.

Solskjær møtte også pressen fredag formiddag, og han var langt mer kryptisk enn managerkollega Howe:

– Jeg tror ikke vi kommer til å handle noe mer, nei, svarer Solskjær på spørsmål om King-rapportene.

– Januar har alltid vært vanskelig, og det er ikke noe du bare kan gjøre sånn, legger han til.

les også

Guardiola med hyllest av Solskjærs United: – Gi ham tid

Samtidig vil han ikke utelukke Deadline Day-aktivitet.

– Jeg ønsker ikke å bidra til spekulasjonene. Jeg forventer ikke at det skjer noe i dag, men det betyr ikke at det ikke kan skje.

Joshua King var selv i Manchester United-systemet for noen år siden, og da han var på de røde djevlenes reservelag, hadde han nettopp Solskjær som trener. Nordmannen har gått skadet siden desember:

Manchester United, som torsdag kapret Bruno Fernandes, skal ønske å forsterke laget ytterligere med en spiss, og Solskjær skal altså ha sett seg ut Joshua King som et mål før overgangsvinduet stenger i kveld.

Det første budet fra Solskjær & co. skal ha blitt avslått av Bournemouth, som ikke skal være spesielt interesserte i å selge. Ifølge Sky Sports kan Manchester United komme tilbake med et nytt bud på overgangsvinduets siste dag.

les også

Sander Berge solgt til Sheffield United for rundt 250 millioner

VG har vært i kontakt med Manchester United, som for øyeblikket ikke vil kommentere King-spekulasjonene.

Tidsfristen for alle overganger i Premier League løper ut ved midnatt – altså i det fredag 31. januar blir lørdag 1. februar.

les også

Manchester United har signert Bruno Fernandes: – En stor takk til Ole og alle i Manchester United

– Han er en spiller Manchester United vet mye om. Han kom gjennom akademiet og Solskjær kjenner ham godt. Det vil ikke overraske meg om United prøvde på nytt. Det er et interessant navn, sier Sky Sports-reporteren James Cooper.

Manchester United kobles også til en rekke andre spisser, i tillegg til King. ESPN sammenfattet denne listen over spisser United skal se på før vinduet stenger:

  • Salomón Rondón - Dalian Yifang
  • Luka Jovic - Real Madrid
  • Leicester - Islam Slimani (på lån i Monaco)
  • Maxi Gomez - Valencia
  • Vedat Muriqi - Fenerbahce

Manchester United skal i tillegg ha takket nei til å hente Willian José fra Real Sociedad.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder