TENKER PÅ DET STØRRE BILDET: Ole Gunnar Solskjær forklarer hvorfor han byttet halve laget mot Brugge. Foto: Francisco Seco / AP

Solskjær refses for uttak: – Må tenke på det større bildet

BRUGGE (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) byttet halve laget i Europa League-kampen borte mot Club Brugge. Det skapte reaksjoner.

Nordmannen overrasket ved å gjøre hele seks endringer fra laget som slo Chelsea 2–0 tre dager tidligere.

Ut gikk David de Gea, Aaron Wan-Bissaka, Éric Bailly, Fred, Bruno Fernandes og Daniel James – inn kom Sergio Romero, Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Andreas Pereira, Juan Mata og Jesse Lingard.

Det så ikke ut til å ha noen heldig effekt på Uniteds spill; de første 35 minuttene av 1–1-kampen var av den svært begredelige sorten, og lagets angrepsspill løsnet ikke helt før kreative Fernandes kom inn fra benken ni minutter før slutt.

les også

Solskjær med ballkritikk i Belgia

– Jeg kan ikke fatte hvorfor Solskjær har gjort seks endringer og innført en ny formasjon i en turnering som utgjør Uniteds beste håp om å kvalifisere seg til Champions League, skriver Manchester Evening News-profilen Samuel Luckhurst på Twitter.

Samme mann stilte deretter Solskjær spørsmål om hvorvidt han hadde gjort for mange endringer på laget.

– Vi trengte å involvere flere i troppen og gi dem spilletid. Vi har så mange kamper nå. Vi kom unna med uavgjort og et bortemål, svarer den snufsete kristiansunderen, som åpenbart har pådratt seg en forkjølelse.

Han har tidligere kritisert at United måtte spille mandagskamp mot Chelsea bare tre dager før møtet med Club Brugge. Dette bidro til at han valgte å gjøre flere endringer på laget, bekrefter han på spørsmål fra VG.

– Definitivt. Når man spiller en kamp sent mandag kveld og så torsdag kveld, gir det mindre rom for restitusjon, og vi har kamp igjen på søndag, sier Solskjær, som skal ta imot Watford i Premier League til helgen.

– Jeg må tenke på det større bildet, ikke bare denne ene kampen, så vi tok de avgjørelsene vi gjorde. Nå må de komme til Old Trafford og score. Vi gleder oss, sier han.

les også

Solskjær gjorde unntak for Haaland

Et av lyspunktene på en mørk og regnfull kveld i Belgia var Fernandes’ innhopp. Januarkjøpet forvandlet umiddelbart Uniteds angrepsspill og markerte seg med noen strålende pasninger.

– Jeg ville egentlig ikke bruke ham, men vi trengte å få kontroll på kampen, og han skapte sjanser. Det gjorde at vi var nær ved å vinne. Han har gjort noe med alle sammen etter at han kom hit, sier Solskjær om portugiseren.

Solskjær får høre det i denne Haaland-hyllesten:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder