Risikerer heltestatusen

Han satt på benken da Argentina tok VM-gull i 1978. Nå kan den tidligere keeperen bli folkefiende i hjemlandet.

  • Glen Bisset Eriksen

BLIR UPOPULÆR? Ricardo Lavolpe er helt i Argentina etter at han ble verdensmester i 1978. I kveld kan han bli lagt for hat i hjemlandet. Foto: AP

Få trenere kjenner motstanderlaget bedre enn Ricardo Lavolpe. 54-åringen er født i Diego Maradonas Buenos Aires. Han var reservekeeper på Argentinas gullag fra 1978. Nå skal han knuse fotballgale Argentinas VM-håp, som trener for Mexico.

LIVE:Følg Argentina-Mexico fra kl. 21!

- Vi vet at feil vil bli kostbare, og at det ikke er noen vei tilbake. Dette er en kamp om alt eller ingenting, sier den argentinske treneren Jose Pekerman, og understreker viktigheten av denne kampen.

Lavolpe blir nasjonalhelt i Mexico med seier i åttedelsfinalen. Men mottakelsen i hjemlandet vil nok være helt annerledes, dersom Argentina blir slått ut.

- Mine spillere og jeg vet hvor viktig denne kampen er, og vi vet at Argentina kan gjøre mye skade, sier Lavolpe.

Jevnt

Lagene har spilt veldig jevnt siden Lavolpe tok over Mexico. På de tre siste oppgjørene, har lagene hver sin seier etter en jevn kamp, og den tredje endte uavgjort.

- Det er veldig vanskelig å komme seg unna de siste møtene våre. De har vært veldig jevne, sier Argentinas trener Pekerman.

To bursdagsbarn

Hos Mexico kan Jared Borgetti gjøre comeback, etter å ha gått glipp av to kamper på grunn av en lårskade.

Argentina benker Lionel Messi, som blir 19 år i dag, og Carlos Tevez.

- De er spillere som gjorde en god jobb, og jeg har tillit til dem. Men de må vente litt, sier Pekerman om sin unge angrepsduo.

Også playmakeren Juan Roman Riquelme (28) fyller år i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder