Tørum knakk sammen i RBK-garderoben

Snakket ut om treneravgangen i kveld

Da pressen hadde fått sitt etter 2-0-seieren over Valencia, gikk Knut Tørum inn i det innerste rommet i trenergarderoben - og brøt ut i gråt.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

SNAKKET UT: Knut Tørum fortalte på NRK i kveld at han brøt sammen like etter seieren over Valencia. Foto: Scanpix Foto:

På det tidspunktet visste ingen av spillerne at RBK-treneren hadde blitt enig med styret i klubben om å gå av kvelden før Champions League-bragden på Lerkendal.

- Jeg hadde tunnelfokus hele kvelden, og bestemte meg bare for å holde alt annet borte. Da kampen var over og jeg kom ut av tunnelen, var det bare tomt, fortalte Knut Tørum da han var gjest hos Anne Grosvold på NRK i kveld.

- Heldigvis er det to avlukker i trenergarderoben. Jeg gjemte meg i det innerste, og da knakk jeg...

- Gjorde du? Du satt alene og gråt?

- Ja, men det kom to stykker og holdt meg etter hvert, fortalte den avgåtte RBK-treneren - fortsatt sterkt preget etter de siste dagers hendelser.

- Provoserte det frem

I Rosenborg er det tradisjon for at spillere og støtteapparat møtes for å spise middag etter alle kamper. Det tok lang tid før Tørum orket å møte de andre ved middagsbordet.

- Trenerne kommer ofte litt sent, men jeg gikk og brukte tid sammen med Trond (Henriksen, ass.trener), som har stått «side by side» hele veien. Jeg hadde informert ham om styrets beslutning før kampen. Han hadde det ikke lett han heller, fortalte han i NRK-studioet.

VGTV:Gråtende Tørum måtte avbryte pressekonferansen

Bergenseren som har ledet RBK i halvannen sesong som hovedtrener, mener han må ta noe av skylden selv for at han ikke få lede laget ut året.

- Jeg provoserte det kanskje litt frem selv, men jeg hadde kommet i en vanskelig arbeidssituasjon. Jeg er likevel uenig i styrets avgjørelse for jeg følte jeg hadde gjennomslagskraft, forklarte Tørum.

Har fått støtte

- Blir det gjort for mange trenerskifter i RBK? spurte Grosvold.

- Ja. Det er viktig å gi treneren tid og rom der oppe, mener Tørum.

Les også:Vet ikke om han fortsetter som fotballtrener

Han har fått en enorm støtte etter at det ble klart at han er ferdig som trener i trønderklubben. Spesielt en episode gjorde inntrykk på ham.

- Nabogutten kom bort med en pakke twist til meg, fortalte en rørt Tørum.

Nå vil han ta en pause der han bruker tid sammen med familien.

- Jeg føler i etterkant at jobben som trener blir litt a la reality-TV. Det skal bli godt å være sammen med døtrene og kona mi, sa Tørum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder