TILBAKE MED SCORING: Kristofer Hæstad scorer her for Start i serieåpningen mot Aalesund og bare dager etter at han kom hjem til Norge etter et mislykket opphold i Wigan. Foto: Scanpix
TILBAKE MED SCORING: Kristofer Hæstad scorer her for Start i serieåpningen mot Aalesund og bare dager etter at han kom hjem til Norge etter et mislykket opphold i Wigan. Foto: Scanpix

Doffen ned 90 prosent i lønn

FOTBALL

ÅLESUND (Aalesund - Start 2-4) Kristofer Hæstad var desperat etter å spille fotball igjen, men innrømmer at han går glipp av mye penger.

Publisert: Oppdatert: 10.04.07 16:21

AVEirik Hjelvik

Les også:Hæstad-brødrene senket Ålesund

- Jeg tjener kanskje én tidel av det jeg gjorde i England, men jeg ville rett og slett hjem for å spille fotball, sier Kristofer Hæstad.

Svea-bloggen:"Kan dette holde til medalje?"

VG Nett møtte «Doffen» rett etter Starts 4-2 seier i Ålesund. Doffen gjorde en god kamp, scoret ett mål og stortrivdes med å være tilbake med gamle lagkamerater - og å ta tre poeng.

- Først og fremst var det utrolig kjekt å komme tilbake, og å ta tre poeng, sier Hæstad som var svært godt fornøyd med innsatsen til Start i serieåpningen.

- Den moralen vi viste mot Ålesund var på høyde med den vi hadde for to år siden, mener Hæstad.

Den gang kom Start på 2.plass etter å ha ledet eliteserien lenge. Men til tross for at Hæstad sammenligner moralen, vil han ikke sammenligne kvaliteten på laget nå og da.


- Det blir vanskelig for meg å sammenligne det. Men i likhet med for to år siden har vi veldig mange klassespillere i klubben i dag, pluss at vi har hentet inn to fantastiske spillere i Ygor og Anthony Annan. Men samtidig satser vi mer på unggutta nå, så det blir vanskelig å sammenligne, sier han.

Vil ut igjen

Til tross for at han rett før seriestart bestemte seg for å komme tilbake til Start fra et mislykket opphold i engelske Wigan, legger ikke Hæstad skjul på at han vil til utlandet igjen. Men når det eventuelt skjer vet han ikke.

- Jeg vil ut igjen. Men samtidig har jeg ikke hastverk med å komme meg ut. Jeg har det godt i Start og er fornøyd med å være her, smiler han.

Og selv om han vil ut igjen, er det ikke pengene som lokker.

- Med at jeg kom hjem igjen nå så viser jeg vel at det ikke er pengene som teller. Hadde jeg blitt ut perioden min i Wigan, ville jeg kanskje tjent 10 ganger så mye som her i Start, slår han fast.

Presset Start

Kristofer Hæstad har tidligere vært svært kritisk til kunstgress. I Ålesund spilte han på det dekket, og slapp naturligvis ikke unna spørsmål kunstgresset på Color Line Stadion.

- Kunstgress er vel kanskje ikke så ille som jeg ville ha det til den gangen. Men på den tiden var jeg skadet, og måtte opereres på grunn av det.

Da Start skulle bestemme underlag på sitt nye stadion, var ikke «Doffen» i tvil. Han truet med å forlate klubben om det ble lagt kunstgress.

- Det stemmer det, ja. Men det var vel noe vi brukte for å presse dem, sier han med et glimt i øyet før han skyter inn:

- Men jeg er veldig glad for at de gikk for vanlig gress, sier Hæstad.

På få måneder har han gått fra spill på Stamford Bridge (Chelsea) til Color Line Stadion (Aalesund).

- Det er en enorm forskjell, men synes det var fint her. Det var både intimt, og med mye folk, så man kan ikke klage, sier han.

Blandede følelser

Mandag herjet til tider Kristofer, bror Morten og de andre Start-spillerne med Aalesund. Morten er glad for at Kristofer er tilbake i klubben. Selv om det er med blandede følelser.

- For Kristofers del skulle jeg jo ønsket at han lykkes i Wigan, og at han fikk flere kamper der. Men det er jo ikke tvil om at han er viktig for Start, og jeg har ikke noe i mot at han er tilbake, smiler han.

Her kan du lese mer om