HELSVART DAG FOR CHELSEA: Jose Mourinho måtte først se at Fulham tok ledelsen. Så byttet han ut to spillere etter halvspilt førsteomgang. Deretter fikk Chelsea annullert en scoring, før Gallas ble utvist på overtid. Foto: Reuters

Helsvart for Mourinho Fulham Chelsea 1 Dobbeltbytte

Helsvart for Mourinho (Fulham - Chelsea 1-0) Dobbeltbytte etter 25 minutter, annullert scoring og rødt kort.

  • Sondre Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Chelsea gikk på sitt tredje tap i Premier League etter at Fulham tok skalpen på de suverene ligalederne for første gang siden 1979 i det dramatiske derbyet i Vest-London.

Fulham er det laget i Premier League som er dårligst til å holde på en ledelse. I dag holdt de unna mot suverene Chelsea - i 75 minutter.

Snytt for straffespark

Etter sju minutter stormet Fulhams Moritz Volz inn i Chelseas 16-meter, og ble felt av John Terry. Hjemmelaget ropte på straffe, men dommeren vinket videre, og Fulham ble snytt for straffespark.

Ti minutter fikk hjemmelaget oppresning.

Luis Boa Morte spilte til Steed Malbranque, som forsøkte skudd fra omtrent 16 meter. Skuddet gikk innom Frank Lampard og til Boa Morte som kom stormende på bakerste og sendte Fulham i ledelsen.

En misfornøyd Chelsea-manager Jose Mourinho svarte med dobbeltbytte etter halvspilt førsteomgang. Flankespillerne Joe Cole og Shaun Wright-Phillips ble erstattet av Didier Drogba og Damien Duff. De to ofret ikke et blikk for manageren sin etter å ha blitt tatt av banen.

Resten av kampen var et eneste langt Chelsea-angrep, men Fulham-spillerne lå kompakt, spilte med hjerte utpå drakta og fikk feid unna.

Scoring annullert

Men så, etter 61 minutter skjedde det som har skjedd så mange ganger før. Chelsea scoret.

Drogba kom alene gjennom. Målet var helt åpent etter at Fulham-keeper Mark Crossleys var på bærtur. Chelsea-angriperen satte ballen sikkert i det åpne målet, og jublet hemningsløs for utligning.

Fulham-spillerne ropte på heands på Drogba, og dommer Dean gikk ut for å høre linjemannens versjon. Det endte med at scoringen ble annullert, til Mourinhos frustrasjon.

- Han kontrollerte ballen med høyrearmen og passerte backen og keepren. Jeg tror synes det var hands. Slikt skjer. Men det har ingenting å si nå; vi tok tre poeng, sa matchvinner Boa Morte etter kampen.

Reprisene viste at Drogba brukte hånden i medtaket før han satte ballen i det åpne målet, og at dommeren gjorde rett i å ikke godkjenne scoringen.

Gallas utvist

Mot slutten av kampen ble Chelsea-spillerne mer og mer frustrerte over at de ikke klarte å få hull på byllen, samtidig som at Fulham stadig drøyde tiden. På overtid rant det over for forrige helgs matchvinner, William Gallas.

Duff lå nede med ballen i beina, mens islandske Helguson forsøkte å vinne den. Da kom Gallas stormende, stemplet islendingen stygt og ble utvist.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder