MER TRØBBEL: Arsène Wenger er i hardt vær etter at han plasserte Alexis Sánchez på benken mot Liverpool. Her blir samme mann byttet inn i bortekampen mot Sutton i FA-cupen. Det var ikke like kontroversielt. Foto: Andrew Couldridge Reuters

Arsenal-legende støtter Sanchez: – Ville ikke blitt hvis jeg var ham

Tidligere storscorer Ian Wright (53) er ikke nådig i sin kritikk av manager Arsène Wengers (67) avgjørelse om å sette Alexis Sánchez (28) ut av lagoppstillingen mot Liverpool i helgen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det var et merkelig trekk å sette ham ut av laget. Jeg blir forvirret, sier Wright til BT Sports.

Wengers problemer i Arsenal ble ikke mindre i helgen etter at han valgte å sette toppscorer Sanchez på benken i storkampen borte mot Liverpool. Det endte med 1-3-tap, og enormt fokus etter kampen på at chileneren ikke startet.

Les også: Liverpool banket Arsenal etter Wenger-gambling

– Jeg benekter ikke at Alexis Sánchez er en glimrende spiller. En beslutning som det er ikke enkel å ta. Jeg må stå for det. Jeg ville bruke to spillere som var sterke i luften, og bytte inn Sanchez i andre omgang, forklarte Wenger etter kampen.

Danny Welbeck og Olivier Giroud spilte fra start, mens Sanchez kom inn etter pausen på stillingen 2–0 til Liverpool. I går skrev de fleste britiske avisene at Sanchez ble satt ut av laget fordi han hadde kranglet med medspillere på trening fredag.

Wright synes ikke det rettferdiggjør vrakingen. og mener stjernespilleren bør forlate Arsenal:


– Jeg ville ikke blitt hvis jeg var ham. Jeg ville tenkt «hvis jeg ikke kan komme inn på dette laget – banket ut av Champions League og ikke i topp fire – jeg vet at det finnes andre lag» forklarer Wright som spilte syv sesonger for London-klubben på 90-tallet.

Han spilte også et par sesonger under Wenger – franskmannen som nå trolig er inne i sin siste sesong som Arsenal-manager.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FRUSTRERT: Det er lite som tyder på at Alexis Sanchez blir værende i Arsenal. Her fortviler han i lørdagens opgjør på Anfield. Foto: Phil Noble Reuters

– Deres beste spiller

Også tidligere Arsenal-stopper Martin Keown stiller seg uforstående til at Sanchez ble vraket.

– Jeg kan virkelig ikke forstå tanken bak, og hvorfor Wenger ikke ville bruke ham. Han er deres beste spiller, sier Keown.

Samme mann var også svært kritisk etter at Arsenal ble knust av Bayern München i Champions League nylig.

Les også: – Flaut og vondt å se på

Sanchez har vært involvert i 26 Arsenal-scoringer i ligaen denne sesongen. 17 har han scoret selv, og ni ganger har han vært nest sist på ballen. Han har kontrakt med Arsenal frem til sommeren 2018, men det har lenge vært spekulert i at han forlater klubben til sommeren. Juventus og PSG er blant klubbene som er koblet til den tidligere Barcelona-spilleren.

Han skal angivelig ha et lønnskrav på 250.000 pund i uken – noe som bryter med Arsenals lønnsstruktur.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder