TIL ITALIA: Norge får en ny Serie A-proff i Morten Thorsby, som her er avbildet på landslagssamling. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Thorsby klar for Sampdoria – mangedobler lønnen sin

Morten Thorsby (22) har signert en fireårskontrakt med den italienske Serie A-klubben Sampdoria.

– Det er kjempedeilig. Det er en befriende følelse. Det gir meg ro. Jeg er selvfølgelig veldig stolt og glad. Det er et stort steg, forteller Thorsby til VG.

Midtbanemannen skal i utgangspunktet spille ut den inneværende sesongen i Heerenveen. Thorsby har tilbrakt 4,5 år i Nederland etter overgangen fra Stabæk i 2014.

Han har tatt steg sesong for sesong, noe som har blitt lagt merke til av flere klubber. Etter det VG kjenner til, har Sampdoria fulgt nordmannen i lang tid.

Det italienske laget ligger på på 7. plass i Serie A etter 19 runder.

Betydelig lønnsøkning

Kilder forteller til VG at Thorsby mangedobler lønnen sin når han fortsetter karrieren i Italia.

Det skjer senest til sommeren.

Hvis klubbene kommer til enighet om en overgangssum før den tid, kan Thorsby forlate Heerenveen og flytte allerede i januar. Han har skrevet en kontrakt til juni 2023.

– Man vet aldri i fotball, men i utgangspunktet skal jeg være i Heerenveen til sommeren, forteller Thorsby.

Takker agentene

Det er agentduoen Mike Kjølø og Morten Wivestad som har forhandlet frem avtalen. Thorsby har jobbet sammen med dem siden overgangen fra Stabæk i 2014.

– Vi har hatt et godt samarbeid i 4,5 år, som nå har ført meg til Sampdoria. Det er veldig morsomt. Det er mange som spiller en rolle i en slik overgang. Det er stort å få det til, forteller Thorsby.

22-åringen bekrefter at han har hatt flere valgmuligheter. Det er også Wivestad åpen om.

– Det har vært stor interesse fra mange klubber hele veien, fra hele Europa. Morten ønsket seg til Italia fra begynnelsen av, og der var det flere muligheter. Etter møter med Sampdoria og andre klubber, var valget etter hvert veldig sikkert og godt. Vi er trygge på at vi har gjort et riktig valg, sier Wivestad til VG.

Skal bo i Genoa

I Genoa, hvor Sampdoria holder til, skal Thorsby spille hjemmekamper på Stadio Luigi Ferraris.

Arenaen rommer mer enn 36.000 tilskuere.

22-åringen blir lagkamerat med blant andre svenske Albin Ekdal (29) og den italienske toppscoreren Fabio Quagliarella (35).

– Det er en liga som passer meg veldig bra. Jeg føler dette er et veldig riktig steg for meg, forteller Thorsby.

– Hva har klubben sagt til deg med tanke på hvilken rolle du skal ha?

– Det som var viktig for meg, var at jeg kommer til et system som jeg tror passer meg veldig bra. Sampdoria spiller med to «boks til boks»-midtbanespillere. Det tror jeg vil passe meg veldig bra, sier Thorsby om Sampdorias 4–1–2–1–2-system.

Oslo-gutten står med én A-landskamp for Norge. Den kom i november 2017. De siste årene har Thorsby vært en av U21-landslagets viktigste spillere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder