BANNER-SKANDALE: Det er dette banneret LSK-supportere hadde meg seg til Bergen som er blitt tatt sterk avstand fra nå. Foto: GJERT MOLDESTAD

Trekker seg etter bannerskandalen

Banner-skandalen til LSK-supporterne på Brann Stadion søndag skapte sinne. Nå har de banner-ansvarlige i Kanari-fansen trukket seg.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skriver styret i Kanari-fansen Lillestrøm i en pressemelding. Der gjør de blant annet klart at hendelsen har bragt klubben i vanry.

At de to trekker seg fra styret ble klart etter et møte mandag kveld mellom Kanari-fansen og klubben der blant annet styreleder Morten Kokkim var tilstede.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi fortalte hva vi mente om det som skjedde i Bergen og at det var usmakelig og totalt uakseptabelt. Vi forventet at Kanari-fansen tok grep for at dette ikke skal skje igjen. Da fortalte Kanari-fansen at de to ansvarlige har trukket seg fra styret. Vi forholder oss til at Kanari-fansen har gjort det kan på kort sikt for å rydde opp og sørge for at noe slikt ikke skjer igjen, sier Kokkim til VG mandag kveld.

Han sier LSK-styret ikke har vært i kontakt med Norges Fotballforbund, men at de har vært i kontakt med Brann for å beklage hendelsen. Han er nå fornøyd med at Kanari-fansen tar grep i egne rekker.

-Dette er ikke bra for klubben og det var derfor vi hadde behov for gjøre det klart hva vi mente om det, sier Kokkim.

les også

Lillestrøms supporterproblem: Hvor ynkelig kan man bli?

Alvorlig ulykke

Det ble ampert etter bannermarkeringen på Brann Stadion der LSK-supporterne på tribunen hadde med seg et banner der det sto «Mind the Gap» og var en vri på Londons kjente symbol for undergrunnsbanen. Det spilte på en alvorlig ulykke der en Brann-tilhenger ble påkjørt av T-banen på Nationaltheatret tidligere i sesongen. Senere måtte den unge Brann-supporteren som ble alvorlig skadet og havnet på sykehus, amputere den ene foten.

At banneret spilte på den ulykken kom også frem i en uttalelse publisert på Kanari-fansens Facebook-sider natt til mandag, først omtalt på Romerikes Blad.

Etter først å ha sagt at Fotball-Norge feiltolket «Mind the Gap»-banneret på Brann-stadion, la Kanari-fansen seg flate natt til mandag. Yngve Haavik i NFF mente det ikke var greit å tulle om den alvorlige T-bane-ulykken.

– Hodeløs markering

Talsmannen i Kanari-fansen, Joacim Møller sier til VG at supportergrupperingen ikke har ytterligere kommentarer og henviser til pressemeldingen som kom mandag kveld.

I pressemeldingen skrev styret i Kanari-fansen følgende:

«I etterkant av gårsdagens hodeløse markering på Brann Stadion fra enkelte av våre egne, har det vært et stort behov for å ta rede på hvordan noe slikt kunne skje og ikke minst sørge for å rydde opp i eget reir.

les også

Raser mot LSK-supporternes banner: – For noe lavmål

«Styret i Kanari-fansen ønsker å gjøre det klart at det ikke finnes noen som helst unnskyldning for tankeløsheten som her ble utvist i forbindelse med denne markeringen. I dag har det derfor vært holdt ekstraordinært styremøte i Kanari-fansen og møte med styret i Lillestrøm SK. Det er ingen som helst tvil om at denne saken har bragt klubben vi elsker i vanry og en unison medlemsmasse har også gjort det klokkeklart at man oppfattet bannerets budskap som totalt forkastelig».

«Som resultat av dagens oppklaringssamtaler og møtevirksomhet har tribune- og tifoansvarlige valgt å trekke seg fra styret med umiddelbar virkning».

Styret til Kanari-fansen skriver videre blant annet at de har forståelse for at det nå stilles spørsmål rundt veien videre og hvordan de skal sørge for at noe ligenende aldri gjentar seg. De ber nå om forståelse for for at det vil ta litt tid å få summet seg etter et svært hektisk døgn.

Ble forbannet

Det var flere som lot seg provosere av banneret under kampen. Den fremtredende Brann-supporteren Gjert Moldestad meldte på Twitter:

– Kanari-fansen har altså et banner med «mind the gap». Stikk mot Brannsupporteren som skadet seg i Oslo. For noe lavmål. Håper dere er flaue, Lillestrøm SK.

Selv ble LSKs styreleder umiddelbart forbannet da han ble gjort klar over banneret. Han satt og så på kampen, men så ikke banneret selv og fikk det referert.

- Dette er ikke generell ukultur blant fansen. Vi har en bra supporterskare, som støtter klubben. Det har skjedd ting her som ikke skal skje. Det beklager vi veldig sterkt, sier Kokkim.

Han sier klubben har et eget sanksjonsutvalg som behandler eventuelle saker mot enkeltpersoner basert på et eget regelverk klubben har. Det er i så fall de som tar en avgjørelse om supporterne får noen form for straff.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder