KRISE? Det kan fort bli svarte skjermer for flere som følger fotball-VM. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Fotball-VM i fare for norske seere: 150.000 kan få svarte skjermer

Hele 150.000 Viasat-kunder kan miste tilgangen til TV 2s kanaler fra midnatt lørdag. Viasat og TV 2 er i forhandlinger, men er i skrivende stund langt unna hverandre.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg kan bekrefte at vi er i samtaler med TV 2, og at vi prøver å lande en avtale før fristen går ut 1. juli. Hvis ikke er det krise for dem som følger fotball-VM på TV 2s kanaler.

Det sier Line Vee Hanum, pressesjef i NENT Group til VG.

Det er forhandlinger mellom Viasat og TV 2 om en ny distribusjonsavtale som kan skape TV-krise for 150.000 nordmenn.

les også

Brasil sikret gruppeseieren og møter Mexico–Sveits møter Sverige

Det betyr at attraksjoner som fotball-VM og Tour de France er i fare for dem som følger både fotball og sykkel.

Langt unna en avtale

Det var Dagens Næringsliv som først omtale saken, og Sarah Willand, TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør, bekrefter overfor VG at de jobber for å finne en løsning, men at partene er langt fra enige nå.

les også

Sverige knuste Mexico og avanserte i VM:–Vi kunne vunnet fem-seks null

–Ja, vi er i samtaler, men vi står langt fra hverandre i øyeblikket. Men av erfaring vet vi at disse forhandlingene ofte holder på til fristen. Men vi har absolutt et mål om å komme til enighet. Vi liker ikke at seerne skal bli skadelidende, sier hun.

Åttedelsfinalene mellom Spania – Russland søndag og Brasil – Mexico mandag er blant VM-kampene som vises på TV 2 de kommende dagene. Dersom partene ikke kommer i mål med forhandlingene, kan disse kampene rammes for enkelte seere.

Willand sier at den nye distribusjonsavtalen gjør at Viasat vil få tilgang til mer TV 2-produsert innhold, og at de derfor ber om det hun kaller «en marginal prisøkning».

– Det vi ber om oppleves ikke som urimelig fra vår side. Dette handler nå om å få en rimelig pris på innholdet vi i TV 2 leverer, forklarer hun.

les også

Karriereslutt og sivil jobb endte i VM for Hareide:–Glad jeg ikke sluttet

I Viasat ble de ansatte orientert av Viasat-sjef Vegard Drogseth i en intern e-post onsdag.

– Vi har siden før jul forsøkt å få i gang dialog med TV 2 om de nye forhandlingene. Dessverre har det vært krevende i det hele tatt å få TV 2 til forhandlingsbordet, og nå må samtalene sluttføres i rekordfart dersom vi skal komme i mål før den gjeldende avtalen utløper natt til søndag, skrev Drogseth, ifølge DN.

les også

Island ute av VM etter tap for Kroatia:–Vi gjorde alt vi kunne

– Hvis forhandlingene pågår etter lørdag, utelukker jeg ikke at TV 2 kan være villig til å ta de 150 000 TV-seerne som får sitt tilbud gjennom Viasat som gisler gjennom å la TV 2-kanalene gå i svart, skrev Drogseth videre.

Til disse kommentarene svarer TV 2-Wiland slik:

– Å skylde på TV 2 for at det nå er dårlig tid er bare tull, selvsagt. MTG/Viasat har vært svært opptatt med store mulige salgsprosesser i lang tid. Vi har forhandlet på overtid med Telenor. Begge parter har hatt nok å gjøre.

– Det ligger en gjensidig forpliktelse i å overholde avtalefristen, ellers hadde det ikke vært vits i å ha noen frist. Uten en avtale kan heller ikke Viasat distribuere TV 2s innhold. Det handler ikke om å ta seere som gissel, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder