Hva er dette?

VAR MED PÅ Å SLÅ CHELSEA: Erik Thorstvedt, som her jubler etter seieren mot Arsenal i FA-cupsemifinalen i 1991, var på banen sist Tottenham slo Chelsea på Stamford Bridge. Foto: Getty Images / Hulton Archive

28 år siden sist Tottenham vant på Stamford Bridge: – Helt sykt!

En fryktelig statistikk skal igjen bli forsøkt brutt når Tottenham-spillerne i dag entrer gressteppet på Stamford Bridge. Bare seks av klubbens spillere var født sist laget vant på Chelseas hjemmebane.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over to år gammel

• Her er tirsdagens oddstips

Hugo Lloris, Michel Vorm, Toby Alderweireld, Mousa Dembele, Moussa Sissoko og Jan Vertonghen hadde om ikke annet kommet til verden sist «underet» skjedde.

– Jeg skal være helt ærlig og si at jeg ikke husker så veldig mye fra selve kampen, og at den skulle bli historisk hadde jeg ikke sett for meg, sier Thorstvedt til VG.

Den tidligere landslagskeeperen sto i motsatt ende da spisslegenden Gary Lineker headet et innlegg fra Nayim forbi keeperkollega Dave Beasant i sluttminuttene på Stamford Bridge 10. februar 1990.

Youtube: Se vinnermålet og Thorstvedts feiring sist Tottenham vant borte mot Chelsea

To nordmenn på banen

MATCHVINNER: Gary Lineker scoret 2–1-målet på Stamford Bridge. Dette bildet er tatt etter en scoring mot QPR året etter. Foto: Getty Images / Hulton Archive

Kampen var også en sjelden norsk duell ettersom Erland Johnsen spilte i Chelseas midtforsvar. For Tottenham var profiler som Gary Mabutt, Paul Gascoigne og Paul Walsh i aksjon. På et lite stjernespekket Chelsea-lag var nok Kerry Dixon det mest kjente navnet.

Over 28 år senere har altså ikke Tottenham klart å gjenta bragden. Søndag er det forsøk nummer 31.

12 ganger har oppgjørene på Chelseas hjemmebane endt uavgjort.

– Det er en helt syk statistikk, egentlig. Og dessuten tok det lang tid etter seieren i 1990 før Tottenham i det hele tatt klarte å slå Chelsea, sier Thorstvedt som altså ikke opplevde å vinne mot London-rivalen igjen før han la opp i 1996.

– Jeg husker jo at møtene med Chelsea ble et lite mareritt i tiden jeg var der, og det har ikke akkurat blitt noe bedre etterpå. Det var litt sånn at Chelsea hatet Tottenham, mens for oss var Arsenal den verste rivalen. Chelsea var et sted man aldri tok med seg familien, og det var ikke kamper man så frem til, forteller Thorstvedt.

Champions League-plass på spill

Tottenham vant 5-1 i ligacupsemifinalen mot Chelsea i 2002 (6-3 sammenlagt). Den første ligaseieren på White Hart Lane kom så sent som i november 2006. Da med et langt mer stjernespekket Chelsea-lag i en kamp der dommeren delte ut ni gule og et rødt kort til Chelseas John Terry

– Chelsea er en helt annen klubb nå enn i 1990, men jeg tror Tottenham har en god mulighet til å bryte statistikken nå. Det er en viktig kamp for begge lag, og kanskje Spurs er fornøyd med uavgjort så lenge de holder Chelsea på avstand på tabellen, sier Thorstvedt.

Tottenham ligger for øyeblikket på fjerdeplass i Premier League, og har fem poeng ned til Chelsea på femteplass. Med tanke på Champions League-spill neste sesong er kampen ekstremt viktig.

– Dette er en viktig kamp for oss. Målet vårt nå på slutten av sesongen er å kvalifisere til Champions League, og å komme til FA-cupfinalen. Med seier søndag er vi veldig nærme Tottenham, og uten seier blir det vanskelig, sa Chelsea-manager Antonio Conte på en pressekonferanse torsdag.

NØKKELMANN: Harry Kane er muligens tilbake fra skade til møtet med Chelsea. Her jubler stjernespissen etter scoring mot Borussia Dortmund i Champions League. Foto: Wolfgang Rattay / X00227

VGs tips: Chelsea-seier

Dette er Chelseas store sjanse til å kutte ned på fempoengs-gapet opp til Tottenham, og vi ser for oss en spennende kamp mellom to London-lag som ikke liker hverandre.

Chelsea avanserte til FA-cupsemifinalen sist med 2-1 borte mot Leicester - etter ekstraomganger. I de fem foregående kampene i alle turneringer vant Stamford Bridge-klubben kun én av dem (1-1-3). David Luiz (f) er fortsatt ute, og Andreas Christensen (f) er trolig uaktuell. Det åpner for Gary Cahill (f). Álvaro Morata (a) er friskmeldt. Tottenham-boss Mauricio Pochettino hadde også gode nyheter i inngangen til denne kampen for Harry Kane (a) nærmer seg spill igjen etter skade.

Når det er sagt så har Son Heung-Min (a) levert med syv mål på fem siste kamper i alle turneringer. Og sør-koreaneren starter ganske sikkert denne kampen på topp. Det er mer uvisst om Harry Winks (mb) blir skadefri og om Toby Alderweireld (f) får tillit.

Chelsea-seier gir 2.10 i odds, spillestopp er kl. 16.55, og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League
 3. Chelsea FC
 4. Tottenham Hotspur FC

Flere artikler

 1. Tottenham brøt «Stamford Bridge-forbannelsen» etter Alli-dobbel

 2. Chelsea til Europa League-finale etter straffedrama

 3. Pluss content

  Abramovitsj blør titall milliarder på corona-krakket. Men hvem vil kjøpe Chelsea?

 4. Målløs Higuain-debut

 5. Historisk engelsk dominans i Europa

 6. Pochettino: – Chelsea har en kjempefordel

Fra andre aviser

 1. Tottenham gjorde noe de ikke har greid på 28 år. Det sendte dem nærmere Europa.

  Aftenposten
 2. I fjor ble Lampard nektet å kjøpe. Nå åpner Chelsea pengesekken.

  Aftenposten
 3. Chelsea-trener jublet foran United-benken. Da kokte det over for Mourinho.

  Aftenposten
 4. Chelsea-trener jublet foran United-benken. Da kokte det over for Mourinho.

  Bergens Tidende
 5. I fjor ble Lampard nektet å kjøpe. Nå åpner Chelsea pengesekken.

  Fædrelandsvennen
 6. Chelsea-trener jublet foran United-benken. Da kokte det over for Mourinho.

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder