PRISEN LEKKET: Prislappen til Vålerenga-spiller Felipe Carvalho på overgangsnettverket Transfer Room er blitt kjent. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Vålerenga-pris lekket fra overgangsnettverk – nå er klubben utestengt

VALLE (VG) Nylig ble prislappen til Vålerengas midtstopper Felipe Carvalho (25) lekket. Nå er klubben midlertidig utestengt fra Transfer Room, et internasjonalt nettverk for fotballoverganger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VG har sett bevis på at den uruguayanske VIF-profilen lå ute til salgs for én million euro – 9,5 millioner kroner – på Transfer Room, et nettverk som tas i bruk av godt over 300 klubber i internasjonal fotball, inkludert flere norske.

– Jeg synes det er alvorlig at andre i nettverket lekker data fra nettverket. Det er et brudd på konfidensialitet, sier VIFs sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

På nettverket kan klubber legge ut spillere for salg eller utlån, med en prislapp dersom de ønsker det, samt utlyse hvilken type spillere (posisjon, prisklasse osv.) de er ute etter å signere. Litt som et lukket Finn.no for fotballklubber.

Vålerenga har vært en del av nettverket i flere måneder, etter å ha fått det anbefalt av samarbeidsklubben Manchester City. Der har de lagt ut alle sine spillere for salg bortsett fra Mohammed Abu og Erik Israelsson, som er på lån.

les også

VIF-spillerne i krisemøte: – Ansvarsfraskrivelser hele veien

Men etter at de ble gjort kjent med at informasjonen om Carvalho hadde blitt delt utenfor nettverket, tok Vålerenga kontakt med de ansvarlige i Transfer Room. Nå er VIF midlertidig utestengt fra nettverket.

Sjekk Carvalhos hysteriske dansevideo:

– Alle våre spillere er til salgs

– Etter at vi ble gjort kjent med at det var kommet ut informasjon om våre spillere på Transfer Room, informerte jeg også Transfer Room om dette, og at jeg kom til å snakke med journalisten som kontaktet meg om lekkasjen. Akkurat nå har vi ikke lenger tilgang til Transfer Room, men jeg vet ikke hvorfor det er sånn, sier Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen til VG.

Han understreker at han mener innholdet i lekkasjen ikke er problematisk for Vålerenga.

– Det spiller ikke noen rolle om det kommer ut at vi har lagt ut spillere for salg. Alle vet at alle våre spillere er til salgs. Alle spillere i norske klubber er i prinsippet til salgs, sier Ingebrigtsen, som likevel uttrykker misnøye med at informasjonen har kommet ut.

SPORTSLIG LEDER: VIF-leder Jørgen Ingebrigtsen på Valle. Foto: Arilas Berg Ould-Saada / VG

– Jeg vet ikke hvorfor folk gjør det. Jeg tror ikke man skjønner konsekvensen av ikke å kunne holde seg profesjonell. Jeg kunne for mange måneder ringt til deg og sagt at jeg har veldig kul info om at Per og Pål ligger ute til salgs fra klubb Y og X. Men kan man ikke bare være profesjonell og gjøre jobben sin?

– Problematisk

Ingebrigtsen tror slike lekkasjer kan være truende for nettverkets fremtid.

les også

Nicklas Bendtner tjente mer enn hele Vålerenga

– Det som jeg synes er problematisk med dette, er at verktøyet i prinsippet kan være dødt når det kommer lekkasjer. For da ønsker ikke folk å kommunisere. Når vår konto blir åpnet igjen, og jeg går inn der, så vil det for eksempel ligge informasjon om hvilke posisjoner en norsk klubb ser etter. Det er ikke positivt for høyrebacken i en norsk klubb hvis det kommer ut at de ser etter en høyreback, sier VIF-lederen.

Slik tullet Vålerenga med Frode Kippe etter TV-tilten:

VG har vært i kontakt med administrerende direktør Jonas Ankersen i Transfer Room. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Under bruksvilkårene på Transfer Rooms nettside står det at «visse opplysninger lagt inn av andre klubber som bruker tjenesten, er konfidensiell, og klubben må ikke avsløre den til noen personer utenfor tjenesten».

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder