Hva er dette?

MØTTES I DØREN: Gonzalo Higuaín, som her gestikulerer mot Cristiano Ronaldo under et CL-oppgjør mellom Juventus og Real Madrid forrige sesong, måtte forlate klubben etter at portugiseren kom. Foto: Francisco Seco / AP

Superspissen om Ronaldo-kjøpet: – De sparket meg ut

AC Milan-spiss Gonzalo Higuaín (30) forteller at han ikke ønsket å forlate Juventus i sommer. Men han hadde ikke noe valg da klubben punget ut for Cristiano Ronaldo (33).

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

 • Her er søndagens oddstips

For drøye to år siden var det den argentinske målmaskinen som knuste Juventus’ overgangsrekord da klubben brukte 90 millioner euro på å hente ham fra Napoli.

Tipster gir deg ferske oddstips hver dag – sjekk våre siste anbefalinger!

Det ble to gylne sesonger: Higuaín bidro sterkt til at Juve gjorde rent bort i Italia, med 40 seriemål på to sesonger samt 10 fulltreffere i Champions League.

Men så var det over. Higuaín forteller i et intervju med italienske Gazzetta dello Sport, gjengitt av ESPN, at han merket at noe ikke stemte allerede før Cristiano Ronaldos ankomst i sommer. Nærmere bestemt da han ble vraket fra startoppstillingen i den italienske cupfinalen i mai.

Visste du? Denne helgen kan du se storkampen Barcelona – Sevilla og det brennhete Milan-derbyet på VG+

– Inni meg hadde jeg en følelse av at noe ble ødelagt den dagen. Og så signerte de Ronaldo, sier Higuaín.

Søndag kveld er det Milan-derby – sjekk hvordan det forrige dramaet utspilte seg:

– Jeg ba ikke om å dra

Stjernespissen var lagkamerat med Ronaldo i Real Madrid i flere sesonger, men ble som regel vraket til fordel for Karim Benzema på spissplass fordi han samarbeidet bedre med portugiseren. Nå skulle Ronaldo nok en gang skape utfordringer for Higuaín. Etter rekordkjøpet fra Real Madrid for 100 millioner euro var det ikke lenger plass til den gamle rekordholderen.

– Det var ikke min avgjørelse å dra. Jeg ga alt for Juve. Jeg vant mange trofeer, men etter at Cristiano kom, ville klubben ta et steg i kvalitet og sa til meg at jeg ikke kunne bli værende. De prøvde å finne en løsning, sier Higuaín.

les også

Se storkamper live på VG+ 20. og 21. oktober

Pluss content

Løsningen ble en overgang til AC Milan, Higuaíns tredje toppklubb i Italia etter Napoli og Juventus. Denne høsten har spissen fortsatt å gjøre det han kan best, med seks mål på syv tellende kamper. Selv om han bedyrer at han ikke bærer nag til Juventus for at han måtte dra, legger han ingenting imellom i beskrivelsen av bruddet:

– Jeg ba ikke om å dra. Det er som alle sier; de sparket meg ut. I Milan fikk jeg umiddelbart mye kjærlighet, og det var slik de overbeviste meg om å komme.

Fikk du med deg Ronaldos tre assists i toppkampen mot Napoli? Se klipp her:

VGs tips: Inter-seier

Søndag kveld spiller Higuaín sin hittil største kamp som AC Milan-spiller i det brennhete Milan-derbyet mot Inter. Begge klubber er i råsterk form: Inter har vunnet seks strake kamper, Serie A og Champions League inkludert, mens Higuaín og hans lagkamerater står med åtte kamper på rad uten tap (5–3–0).

les også

Bendtners kjæreste til VG: – Aldri møtt et så godt menneske

Disse kampene er som regel svært jevne og lever sitt eget liv, uavhengig av lagenes form, men vi vurderer at Inter virker å ha kommet noen steg lengre på vei med sitt prosjekt. De viste blant annet mot Tottenham i Champions League at de er tilbake på europeisk toppnivå. Og den defensive soliditeten kan bli avgjørende i en slik kamp.

Derfor anbefaler vi et spill på Inter-seier til 2,30 i odds. Kampen kan du se på VG+, som også stiller med studiosending og egen kommentator. Spillestopp er klokken 20.25.

PS! I samarbeid med Strive ser du 8 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i høst.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Italiensk fotball
 3. AC Milan

Flere artikler

 1. Ekspert om Ronaldos første halvår i Juventus: – Har levert på et skyhøyt nivå

 2. Avis hevder han har laget «ønskeliste»: – Juventus vil strekke seg langt for å holde Ronaldo fornøyd

 3. VAR-drama og Higuaín-hodemist – Ronaldo avgjorde storkampen

 4. Ronaldo-effekt gir ellevill vekst: Juventus doblet verdi

 5. VG+ sender storkamper – Ronaldo og Madrid-derbyet først ut

 6. Ronaldos tøffe høst: Er målfesten over?

Fra andre aviser

 1. Det stormer rundt Ronaldo: – Han ser sliten ut

  Bergens Tidende
 2. Italiensk fotballegende klar som ny Juventus-trener

  Bergens Tidende
 3. Ronaldo-hat trick sendte Juventus videre i ellevilt comeback: – Kongen av Champions League

  Aftenposten
 4. Italiensk fotballegende klar som ny Juventus-trener

  Aftenposten
 5. Ronaldo-hat trick sendte Juventus videre i ellevilt comeback: – Kongen av Champions League

  Bergens Tidende
 6. Ronaldo-hat trick sendte Juventus videre i ellevilt comeback: – Kongen av Champions League

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder