Slo tilbake mot kritikken: – Aldri vært noen krise her

MOLDE (VG) (Molde – Strømsgodset 2-0) I kampen som begge lag «måtte» vinne, var det Molde som stakk av med sin første seier siden 15. april. Ruben Gabrielsen mener Molde kun har hatt et snev av «influensa».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Krise i Molde by!, roper Ruben Gabrielsen ironisk og smilende ut i retning lokalavisas journalister når han kommer ut i pressesonen etter kampen.

Det var nemlig etter tapet mot Bodø/Glimt i helgen at Romsdals Budstikke mente at «noe var alvorlig galt med Molde».

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er deilig å slå tilbake selvfølgelig. Det at det har vært noen krise her er rart å si når du ser hvordan folk står igjen og klapper etter kampen. Det har aldri vært noen krise. Vi har hatt en liten «influensa», og nå skal vi komme oss opp på hesten igjen, sier Gabrielsen til VG.

les også

Avgjorde «Slaget om Nord-Norge» med et øyeblikks magi: – Veldig deilig

Solskjær strålte

Den kanskje mest fornøyde mannen etter kampen var naturligvis Ole Gunnar Solskjær.

– Seire er jo selvsagt det deiligste i fotballen. Men i dag er jeg like fornøyd med hvordan vi fremstod. Vi slapp dem vel ikke til noe som helst før pause og med to tap på hjemmebane i det siste, synes jeg gutta var positive utpå der, sier han.

– Hvordan har du og spillerne taklet kritikken fra den lokale pressen?

– Nei, altså, takler du ikke den kritikken fra avisa og enkelte av supporterne, så stopper det fort opp for deg i Eliteserien. Når det går bra får vi mye skryt, og når det går dårlig så får vi høre det. Det er et lite miljø her oppe.

Molde har nå spilt en tredjedel av årets sesong, og selv om treneren ikke vil ta ordet «skjebnekamp» i sin munn, innrømmer han at seieren var ekstremt viktig.

– Absolutt. Hadde Godset vunnet hadde de vært to poeng bak oss, midt på tabellen. Vi har et mål om å være topp tre, og nå er det i stedet vi som får litt heng igjen på topplagene. Det var en veldig viktig trepoenger.

les også

Frode Kippe: De fem verste spissene jeg har møtt

SATTE DEN FØRSTE: Ruben Gabrielsen gratuleres av lagkameratene etter å ha sendt Molde i føringen etter 57 minutter. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Skullerud: – Tøffe tider

Tor Ole Skullerud måtte se sitt Strømsgodset tape igjen, slik de gjorde hjemme mot Sarpsborg 08 i helgen. Da skapte de nok av målsjanser - mot Molde skapte de kun én i VGs statistikk.

– Det er plagsomt. Vi taper igjen, og vi taper rett og slett for mange fotballkamper. Vi skaper ikke nok.

For Skullerud var det Moldes første scoring rett etter at Høibråten hadde headet over for gjestene som var det avgjørende punktet i kampen.

– De får det første målet der, og det er det jo vi som trenger, slik vi ser ut om dagen. Det ser ut som vi mister piffen. Det er nok litt der vi er om dagen. Det er tøffe tider.

les også

Haugesund stoppet Branns seiersrekke: - Føler vi taper to poeng

Slik var kampen:

Nærmest før pause kom Molde ved Erling Braut Håland. Gabrielsen spurtet fra Godset-forsvaret og spilte gjennom Håland som alene med keeper satte ballen to meter utenfor. Assistentdommeren var derimot oppe med flagget.

Gjennombruddet kom rett før timen var spilt. Hestad mottok ballen i midten av feltet, stoppet opp og så Ruben Gabrielsen som hadde. tatt turen opp fra backposisjon. Da han ble tredd gjennom gjorde han ingen feil fra skrått hold mot Bugge og sendte Molde i føringen etter 57 minutter.

Noen form for sluttspurt klarte aldri gjestene å stable sammen. Da smalt det i stedet i den andre enden. Etter et innkast høyt i banen tredde Molde seg elegant gjennom og plutselig var Brustad alene med Bugge fra skrått hold. Sisteskansen reddet det første skuddet, men returen havnet hos en våken Hestad. Han tok ned ballen og la den iskaldt i det lengste hjørnet til 2–0.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder