Brann økte luken til syv poeng: - Det er klart at sjansen er der

BERGEN (VG) (Brann - Tromsø 3–0) «Gullet ska hem» runget utover Brann stadion i dét bergenserne økte serieledelsen til syv poeng. Nå virket det også som Brann-fansen virkelig mente det de sang.

Mathias Fløtaker
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er klart at sjansen er der. Vi skal gjøre alt vi kan for å være der oppe, sier tomålsscorer Steffen Lie Skålevik til VG etter kampslutt.

For Brann er i aller høyeste grad i posisjon for å kunne ta det første seriegullet siden 2007. Med 22 poeng av 24 mulige, har bergenserne skaffet en luke på syv poeng ned til Rosenborg på 2. plass.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Beste hjemmekamp
– Dette er den beste hjemmekampen vår i år. Vi står høyt, får gunstige brudd og skaper masse sjanser. Vi har en vanvittig kraft både defensivt og offensivt, så Tromsø får det svært tøft, melder Brann-trener Lars Arne Nilsen til VG.

Han kan ikke få fullrost dagens tomålsscorer nok.

– En fantastisk spiss. Han gjør en helt enorm jobb defensivt og nå scorer han mål i tillegg. Da kan jeg ikke be om så mye mer, sier han spissen som nå står med fem mål på åtte kamper.

Den ellers så sindige Brann-treneren lot også merke til gullsangen og maner i kjent stil til edruelighet. Men:

– Jeg trenger ikke holde spillerne nede. Selvfølgelig skal publikum og spillere få lov til å drømme, men det er en profesjonell gjeng som jeg er overbevist om at vil takle dette.

Noe gullsnakk vil han ikke være med på denne gangen heller, men han går med på at Brann har lært av å være i denne posisjonen og har en stor fordel sammenlignet med forrige sesong.

– I fjor hadde vi spill i Europa, kombinert med noen skader, som gjorde at det kom en liten dupp i formen på sommeren, analyserer han.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Ingen tvil
Det var aldri tvil om hvor de tre poengene skulle havne i søndagens hovedkamp. Hjemmelaget gikk ut i et vanvittig tempo og sjokket Tromsø innledningsvis. Etter 18 minutter skulle også det spillemessige overtaket resultere i mål. En corner fra Fredrik Haugen havnet til slutt hos Gilli Rolantsson på 17–18 meter.

Færøyingen fyrte av et prosjektil og en uheldig Simen Wangberg var sist på ballen før den havnet i nettet bak Jacob Karlstrøm.

Reprisen viste at skuddet hadde gått utenfor og Tromsø-kapteinen ble bokført med selvmål.

les også

Toppscorer Pedersen reddet Godset-poeng

To baklengsmål på åtte kamper

Brann fortsatte kjøret og skapte flere sjanser. Særlig Gilbert Koomson var frisk og gjorde livet surt for venstreback Lasse Nilsen. Det var også den tidligere Sogndal-spilleren som var arkitekten bak 2–0-scoringen etter 34 minutter.

Etter en corner satt ghaneseren på turboen, kvittet seg med Daniel Berntsen, før han fant Steffen Lie Skålevik på bakerste stolpe. Sotrastrilen gjorde ingen feil, og satt inn 2–0 til ellevill jubel fra de 9755 tilskuerne.

Tomålsscorer: Her setter Steffen Lie Skålevik inn sitt første av to mål i 3–0-seieren mot Tromsø. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

les også

Full fyr mellom Fagermo og Dempsey

Også etter pause var bergenserne det førende laget. Gang på gang rullet de opp angrep ved Koomson og Marengo, som ga TIL-forsvaret mer enn en håndfull. Runar Espejord ble helt isolert på topp for bortelaget, og Acosta og Wormgoor fikk en enkel jobb med å holde nullen for sjette gang på åtte kamper.

Med halvtimen igjen falt avgjørelsen da Koomson parkerte Høgli og presset backen til å spille svakt tilbake. Der var Lie Skålevik for andre gang i kampen, rundet Karlstrøm og satt inn sesongens femte mål.

For Tromsøs del betyr tapet at de forblir på 8. plass med 11 poeng.

– Det var ikke tøffere enn forventet, Brann har et veldig sterkt lag. Den gode tingen er at vi kommer til å fortsette å jobbe og komme tilbake sterkere. Men i dag var Brann mye bedre, sier trener Simo Valakari til Eurosport.

I FORM: Brann sablet ned Tromsø og hadde få problemer med å sikre tre poeng. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder