BETENKT: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg har en luke å tette opp til Brann. Med seg fra Alfheim og Tromsø fikk ikke Ingebrigtsen med seg mye.

BETENKT: Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg har en luke å tette opp til Brann. Med seg fra Alfheim og Tromsø fikk ikke Ingebrigtsen med seg mye. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Ekspertene skeptiske til Rosenborg: – De ser mette ut

Brann har syv poengs luke ned til Rosenborg. Trøndernes svake angrepsspill får skylden av eksperter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg synes de ser mette ut. Det gjenspeiler prestasjonene deres. Syv poeng til Brann kan de uten problem hente inn. Det er ikke dødskrise. Problemet er at jeg ikke ser hvordan de skal hente dem inn, sier Joacim Jonsson, tidligere sportssjef i Fredrikstad.

Thorstein Helstad har vunnet seriegull med både Rosenborg og Brann. Han lar seg imponere av mannskapet fra Bergen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Slik Brann har fremstått hittil er syv poeng ganske mye. De er vanskelig å slå og slipper ikke inn mål. De viste også mot RBK på Lerkendal at de tør å spille uten å bli stresset. Det skal en del til for å rokke til dette Brann-laget, sier han.

Problemer i angrep

Duoen mener Rosenborgs angrepsspill ikke er som det skal. De er usikre på om bruken av Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund er den beste. I enkelte kamper har Bendtner fungert som venstrekant.

les også

Ingebrigtsen om RBK-krisen: – Ingen planer om å gjøre noe voldsomt på markedet

– Jeg savner noe. Angrepsspillet får dem ikke satt. Bendtner er uansett ingen venstrekant. Det kan fungere i en enkeltkamp, men ikke over tid. Hvert fall ikke i RBKs system. Det har vært noen kompromisser fra Kåre Ingebrigtsen. Det har straffet seg. Relasjonene sitter ikke. Det er noe dødt. De har mistet litt røttene, sier Jonsson.

Han peker også på at flere spillere som Pål André Helland og Anders Trondsen ikke har levert.

– Jeg tror RBK er like sultne, men det er samhandlingen og farten på topp som ikke er der. Så er det Bendtner og Søderlund-spørsmålet. Bendtner er ingen kantspiller. Løsningen kan være en mer typisk kantspiller, foreslår Helstad.

Helstads favorittlag

Både Bergen og Trondheim er to byer hvor fotballagenes prestasjoner betyr mye.

– Det virker som Lars Arne Nilsen og Brann klarer å dytte av presset. I Trondheim er det kok hele tiden. Og de blir nok mer forlangende når man er lenger bak. Og kanskje spesielt siden det ikke sprudler, svarer toppscoreren i serien fra 2004, 2006 og 2007.

– Hvem håper du blir seriemestere av dine to tidligere lag?

– Jeg trivdes veldig i begge byer og klubber. Favorittlaget mitt? Moderklubben, svarer Helstad, som startet karrieren for Fart.

Nå spiller han for Bærumsløkka i 5. divisjon. På fire kamper har det blitt seks mål denne våren.

2005: Rosenborgs Thorstein Helstad jubler for scoring i 1–1-kampen mot Olympiacos. Rivaldo scoret for grekerne. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder