El Fakiri klar for Monaco

For et halvt år siden spilte Hassan El Fakiri 1. divisjonsfotball for Lyn. Mandag ble han klar for superklubben Monaco.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Det er et bra lag og en fin klubb, mener han. På grunn av at overgangsmarkedet i Frankrike åpner igjen 1. juli, har El Fakiri og Monaco foreløpig bare skrevet en rammeavtale. Selve kontrakten undertegnes når han flytter ned.

Fem år

- Men rammeavtalen er på fem år, og jeg er veldig fornøyd, sier El Fakiri, som ikke vil ut med hva han får i lønn.

- Det er privat. Men det er et skritt opp fra norsk fotball, ja, forteller han. Hassan El Fakiri har bakgrunn fra Marokko, men fransk må han lære fra bunnen av.

- Jeg flyttet til Norge da jeg var seks et halvt år, før jeg begynte på skolen. Så jeg lærte aldri fransk. Nå begynner jeg på kurs. Men jeg tror ikke språket blir den største utfordringen, sier han.

Kort opphold

Hassan El Fakiri kom gratis til Brann fra Lyn etter forårssesongen. Lyn får derfor ingenting, mens Brann får kjærkomne inntekter.


- Etter avtale med Monaco vil vi ikke gå ut med kjøpesummen. Men vi er fornøyd, sier Branns sportslige leder Arne Møller. Det har vært antydet mellom 8 og 10 millioner?

- Det kan jeg ikke si noe om. Men la meg si det slik: Det har også vært antydet 4 millioner - og det ville vi ikke vært fornøyd med. Som en del av avtalen får også Brann treningsleir i Monaco.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder