Krever ny kontrakt

Teitur vil ha tre år til i Brann

Aktuell som landslagstrener på Island

Teitur Thordarson (49) kan bli ny landslagstrener på Island. Men han vil helst bli i Bergen - og krever ny kontrakt i Brann - ut sesongen 2004.

Artikkelen er over 18 år gammel

Og det vil også ledelsen i Brann. For på Island blir han en stadig hetere kandidat til å ta over etter Atli Edvardson.

- Jeg har veldig lyst til å fortsette i Brann. Tre år til er et bra tidsperspektiv, føler jeg. Men jeg vil ha en rask avklaring, sier Teitur Thordarson.

Gode vilkår

Brann-direktør Bjørn Dahl ser helst at Thordarson skriver under en avtale som binder ham til klubben til og med 2005. Gjerne 2006.

- Teitur har gjort en kjempejobb. Vi ønsker oss kontinuitet, for øvrig et fremmedord i Brann, og vil binde ham til klubben i mange år fremover. Men hvis det skulle dukke opp et kjempetilbud fra utlandet, skal vi nok finne en løsning, sier Bjørn Dahl.

Islendingen understreker at det ikke ligger økonomiske motiver bak ønsket om et fornyelse av kontrakten.

- Nei, jeg har gode personlige vilkår. Det viktigste for meg er sportslige garantier, slik at vi kan satse maksimalt på å bli best i Norge, sier Teitur Thordarson.

På Island, i Teiturs hjemland, har suksessen i Brann ikke gått upåaktet hen. Den islandske fotballpresidenten Eggert Magnusson sier til Bergensavisen at Thordarson er et av flere mulige alternativer hvis Atli Edvardson går av som landslagstrener i oktober.

- Å få trene et landslag vil alltid være interessant, sier Thordarson.

Ifølge Teitur er det en muntlig avtale mellom ham og klubbledelsen at konkrete tilbud vedrørende andre trenerjobber skal diskuteres.

- Men jeg kan ikke gå på dagen. Det stemmer ikke, sier Thordarson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder