- Vi knuser dere i hockey

Klanen sjarmerte Stamford Bridge

FOTBALL

LONDON (VG Nett) På banen var Chelsea i en klasse for seg. På tribunene var VIF-klanen overlegne. Etter kampen ga Chelsea-supporterne de rundt 4000 tilreisende Vålerenga-patriotene stående applaus.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:17

Se video med Klanen fra Stamford Bridge

0-3-tap er tøft å bære, men VIF-supporterne har medisin for å komme seg til hektene igjen. Rett etter kampslutt ble det sunget «Vi knuser dere i hockey». Så følte Klanen seg like uovervinnelige igjen.

Under kampen hadde Klanen underholdt og overrasket engelskmennene med sin kreativitet og sitt gode humør. Noen stusset over Klanens oppførsel innledningsvis, men i løpet av e-cup-kvelden ble alle sjarmert.

Fordi medieseksjonen på Stamford Bridge befinner seg rett bak bortefansen, hadde pressefolk problemer med å se over stående Vålerenga-supportere. Tidlig i kampen kommer sjefreporter Brian Woolnaugh i The Sun med en henstilling til en vakt om at de må sette seg. Da får han klart svar: «These guys have never sat down in their lives».

Politiet ga opp

Også politiet prøver å få Klanen til å sette seg. Etter 20 minutter og en rekke forsøk, lykkes de omsider med å få de fleste til å sitte. Få sekunder senere reiser alle seg under et VIF-angrep. Klanen synger sine lystige sanger, det engelske politiet gir opp og lar VIF-gjengen stå oppreist i resten av kampen.

En time senere har Klanen sjarmert så mye at til og med en engelsk reporter prøver å være med på sangene.

For Klanen er alle som bor utenfor Oslo bønder - også London-folk. 10-15 minutter før slutt synger VIF-klanen om å melke kua med dertilhørende gestikulering. Like etter istemmer tusener av Chelsea-supportere ordene «mø-mø-mø», samtidig som de er med på gjestenes melke-øvelser. Klanens alltid like store engasjement, kreativitet og lystige humør har for alvor smittet over på blaserte fotball-supportere.

Skjønner ingenting

Like etter rister hundrevis av Klan-medlemmer nøkkelknipene sine og synger «bønda skjønner ingenting». Sant nok, Chelsea-fansen står og lurer på hva som skjer.

Kampen er ferdig og VIF har blitt ydmyket 0-3. Klanen registrerer tapet før man skriker ut «vi knuser dere i hockey».

Reiser aldri hjem

20 minutter etter kampslutt. Klanen har holdt humør og volum oppe tross skuffelsen. De norske supporterne får skryt fra speaker og beskjed om at de nå skal forlate stadion. Men Klanen vil ikke hjem og synger «Vi reiser aldri hjem». I ytterligere 20 minutter fortsetter de å kose seg før festen fortsetter på Londons puber og nattklubber.

Omsider er stadion tømt, og en stor gjeng norske fotball-ambassadører har gjort seg bemerket hos en av Europas storklubber på en måte som dessverre ikke de utvalgte på banen var i nærheten av å klare. VIF-klanen har bevist at de for alvor kan herje også i Europa.