Chelsea til ligacupfinale etter straffeseier

(Chelsea - Tottenham 2–1, 2–2 sammenlagt, 6–4 etter straffer) Kun Pep Guardiola og Manchester City står mellom Maurizio Sarri og hans første trofé som Chelsea-manager.

Det ble klart etter seier i straffesparkkonkurranse mot Tottenham torsdag kveld.

Der bommet Eric Dier og Lucas Moura for Tottenham, mens Chelsea-spillerne alle var sikre, og David Luiz satte inn den avgjørende ballen.

– Chelsea har vært et av de mest suksessrike lagene i England de siste årene. Å vinne titler er det eneste som gjelder i denne klubben, så vi er glade for å være i finalen, oppsummerte Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta til Viasat 4.

les også

Hazard fortsetter flørten med Madrid: – Hvorfor ikke?

Chelsea-manager Sarri raste mot eget lag etter helgens tap mot Arsenal.

– Vi er de første som ønsker å vinne og slå tilbake etter en sånn prestasjon, sa Azpilicueta til Viasat på spørsmål om managerens kritikk.

I returoppgjøret mot Tottenham i Ligacupen fikk han svar på tiltale.

N’Golo Kanté banket inn 1–0 mellom bena på to Tottenham-forsvarer og keeper Paulo Gazzaniga, dermed var ledelsen fra første kamp utlignet. Rett før pause satte en toneangivende Hazard inn 2–0 mot et tamt Tottenham, som tydelig savnet nøkkelspillere som Harry Kane, Dele Alli (begge skadet) og Heung-min Son (i Asiamesterskapet).

les også

Overgangsvirvar for Chelsea: – Respekterer oss ikke

Men etter pause hevet Tottenham seg, og Fernando Llorente utlignet den sammenlagte ledelsen rett etter pause med et kontant hodestøt.

Chelsea hadde store sjanser på slutten, ved blant annet Giroud, men han viste hvorfor Chelsea har hentet inn Gonzalo Higuain, som ble presentert for Stamford Bridge-publikumet før kampen.

I straffesparkkonkurransen scoret Willian, Azpilicueta, Jorginho og David Luiz, mens Eric Dier banket ballen langt opp på tribunen, og Lucas Moura rett i fanget på Kepa, dermed hjalp det lite at Christian Eriksen og Erik Lamela scoret på de to første forsøkene.

les også

Dette er de verste skadene for de beste Premier League-klubbene

– Det er deilig å se spillere leke fotball på den måten, sa Ronny Deila om Jorginhos arrogante straffe, hvor midtbanespilleren ventet ut keeper og trillet ballen nonchalant i mål.

I finalen venter Manchester City. Seier vil bety Sarris første trofé som Chelsea-manager. Mauricio Pochettino derimot må vente enda lenger på sitt første som Tottenham-sjef.

Finalen spilles på Wembley siste helgen i februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder