ENSOM KAMP: Mens Rosenborg trener på en deilig gressmatte i Mijas-området ved den spanske solkysten, må Anders Trondsen trene for seg selv. Foto: Sindre Øgar

RBK-spilleren satt ut av spill i hele vinter: - Tunge dager

MIJAS (VG) Anders Trondsen (23) har knapt rørt en fotball i vinter. Det har vært tøft, forteller Rosenborg-spilleren.

Mens våryre RBK-spillere koser seg på en deilig gressmatte på den spanske solkysten, løper Trondsen frem og tilbake for seg selv.

Han kjemper mot klokka for å komme i form til seriestart, men først og fremst er det en indre kamp som foregår. Han vil så gjerne ha rask fremgang, men vet at han bør holde igjen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Selvkritisk Bendtner i VG-intervju: - Ikke akseptabelt

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Hofteskaden fra i fjor har plaget ham i stort sett hele vinter. Da han endelig ble kvitt plagene, fikk han en strekk – trolig fordi han var tilbake i normalt løpesett og ikke tålte belastningen.

les også

Landslaget ønsket RBKs André Hansen tilbake nå – fikk nytt nei

– Jeg trente fotball i Portugal. Da fikk jeg være borti ballen, men det er en stund siden jeg har spilt. Jeg har prøvd meg i rolige possession-varianter. Det er vel det eneste jeg har gjort siden i fjor, forteller Trondsen.

Håper å rekke seriestarten

Vinteren beskriver han som «tøff og kjedelig». Det har vært tunge dager, og man begynner å tenke, forteller han. Det har blitt mange timer på sykkelsetet eller i bassenget, og derfor er det godt bare å løpe på gress – selv om ballen bare knapt skal røres, bare føres mellom røde kjegler.

ETTERLENGET KONTAKT: Anders Trondsen får litt ballkontakt mellom kjeglene i Spania. Foto: Sindre Øgar

Fokuset hans er kun å komme tilbake, ikke på «når» og «hvor». Heldigvis føler han seg «lett-trent», så han skal komme raskt i form når han først er tilbake.

– Jeg er nok frisk til seriestarten, men så kommer spørsmålet om jeg har nok kamper i bena til å bidra fra start. Det er ikke flust med treningskamper igjen, sier han.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder