DEPPER: Erik Huseklepp fortviler etter 3-4-tap mot West Ham forrige sesong. Nå må han leve med pengetrøbbel i Portsmouth. Foto: Fredrik Solstad, VG

Supportere krever Erik Huseklepp-lønnskutt

(VG Nett) En gruppe Portsmouth-supportere forlanger at Erik Huseklepp og syv andre Portsmouth-spillere går ned i lønn for redde klubben fra konkurs.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Huseklepp er en av åtte kontraktfestede spillere Portsmouth ikke har råd til å beholde, ifølge BBC.

- Jeg har ingen kommentar til hans situasjon for øyeblikket, skriver Huseklepps agent Tore Pederen til VG Nett.

Supporter-gruppen SOS Pompey frykter at den økonomisk skakkjørte klubben nærmer seg slutten, og de har derfor oppfordret de åtte spillere til å gå ned i lønn for å hindre at klubben blir historie.

- Dette er slutten for Pompey. Om noen uker vil det være over, sier SOS-talsmann Bob Beech til BBC.

Møtte opp på treningsfeltet

Forsvarsspilleren Tal Ben Haim tjener for eksempel rundt 340 000 kroner i uken i klubben som rykket ned fra Championship (nivå 2) til League 1 (nivå 3) forrige sesong.

Mandag stilte supporterne i SOS Pompey seg opp ved klubbens treningsfelt i et forsøk på å få spillerne til å godta kraftige lønnskutt eller forlate Fratton Park.

DYR I DRIFT: Portsmouths Tal Ben Haim får betalt rundt 340 000 kroner i uken for å gå i dueller som dette - her mot Peterboroughs David Bell. Foto: Tony Marshall, Pa Photos

De seks andre spillerne med kontrakt er Greg Halford, Dave Kitson, Liam Lawrence, David Norris, Luke Varney og Kanu.

Ifølge BBC stoppet flere av spillerne for å lytte. Tal Ben Haim var blant dem som overså supporteraksjonen.

- Noen spillere var utmerket og stoppet for å lytte til hva vi sa, andre var som forventet ikke interessert og kjørte videre, sier Beech til BBC.

- De har kontrakter, og de forventer at disse kontraktene skal overholdes. Det er ikke en urimelig holdning for dem å ta. Men brønnen er tørr og hvis de står på sine krav, så blir det ingen klubb, og de vil ende opp med ingenting, sier han.

To-tre uker fra konkurs

Etter å ha vært i store, økonomiske problemer, rykket Portsmouth ned fra Premier League i 2010 og ble satt under administrasjon. Den styrtrike russeren Vladimir Antonov overtok klubben, men ble senere arrestert.

I juni vedtok Portpin å fullføre kjøpet av klubben på betingelse av at lønnsbudsjettet ble redusert gjennom spillersalg og kompromissavtaler.

Administrator Trervor Birch har så langt ikke klart å gjennomføre tilstrekkelige innsparinger. Fredag fikk ansatte i klubben beskjed om at de trolig ville bli overflødige om kort tid. Birch sa i et intervju at klubben var to til tre uker fra konkurs.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder