VIF ydmyket LSK på Åråsen

(VG Nett) (LSK-VIF 1-4) Vålerenga scoret tre mål på fire minutter og seks sekunder i 2. omgang. Og Moa Abdellaoue herjet på Åråsen igjen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VG Live: Se høydepunkter fra kampen her

Mohamed Moa Abdellaoue og Luton Shelton scoret to mål hver mellom det 57. og 76. spilleminutt. De tre første målene kom i løpet av fire minutter og seks sekunder, og VIF-trener Martin Andresen kunne glise bredt etter tre poeng og seier mot erkerivalen.

Vålerenga har nå en bunnsolid statistikk på Åråsen med fire strake seirer og 10-2 i målforskjell.

VG Live: Se intevju med Andresen her!

- Vi skal være ydmyke i forhold til at den 1. omgangen ikke var god nok. Men vi scorer fire mål og var best i 2. omgang, sa Andresen som skrøt veldig av Moa etter kampen.

GLISTE BREDT: Martin Andresen var strålende fornøyd med 4-1 mot Lillestrøm. Foto: Scanpix

- Han er i veldig god form, men har dessverre en liten skade og har ikke trent skikkelig de 3-4 siste dagene.

Moa, som ble byttet ut 20 minutter før slutt, ligger nå alene øverst på toppscorerlista med ni fulltreffere denne sesongen. Det var for øvrig nettopp mot Vålerenga på Åråsen at Moa fikk sitt store gjennombrudd for drøye to år siden.

Da scoret han to av målene i 3-0-seieren. Den gang sto nåværende trener Martin Andresen for det tredje målet. Se kampfakta her!

- Jeg trives veldig godt på Åråsen, ja. Laget gjør en herlig innsats og 2. omgangen er fantastisk både defensivt og offensivt. Det er fortjent at vi vinner, sa Moa til TV 2.

VG-børsen: Sjekk toppscorerlista her!

Vålerenga ligger på 3. plass på tabellen, og knappet inn på Tromsø som tapte hjemme mot Aalesund.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ELLEVILLE MINUITTER: LSK-back Lars Kristian Eriksen (t.v.) fortviler etter at Moa Abdellaoue har scoret kampes første mål. Det var starten på fire elleville minutter på Åråsen. Morten Berre (t.h.) var nest sist på to av scoringene. Foto: Scanpix

- Merkelig

- Det er jo merkelig at det skjer. De scorer på de tre første sjansene - eller egentlig de fire første sjansene sine, sier LSK-trener Henning Berg.

- Når vi får det målet i mot så detter vi ned på et nivå som vi ikke pleier å være på, fortsatte Berg.

VG Live: Se intervju med Henning Berg!

Ofret Fellah

Det ble en merkelig fotballkamp mellom de to erkerivalene. Lillestrøm var klart best i 1. omgang, men kom ikke nærmere scoring enn en heading i tverrliggeren av Arild Sundgot.

Vålerenga fikk svært lite til å fungere, og trener Martin Andresen byttet ut Mohammed Fella etter 37 minutter.

- Vi tapte alt som var av dueller og måtte gjøre noe. Fellah har vært småsyk og hadde ingen god da, forklarte Andresen i pausen.

VG Debatt:
"Deilig seier. God coaching av Martin, ikke minst. Meget godt taktisk å justere sentralt, selv om problemene åpenbart var størst bak Shelton."Diskuter her!

2. omgangen ble helt annerledes. Det var riktignok jevnspilt fram til klokka viste 57 minutter, men da startet en periode som vil stå i Vålerenga-historien med gullskrift.

Moa Abdellaoue utnyttet rot i LSK-forsvaret og lirket ballen i mål. Spissens sto i offside, men dommeren lot det passere.

- Ja, det ser kanskje sånn ut, men mål er mål. Jeg er godt fornøyd med det, sa Moa til TV 2.

- Det er klart at hvis det var en offside, så er det veldig surt, sa Henning Berg.

Tre minutter senere økte Luton Shelton til 2-0, og bare minuttet senere var Moa på farten igjen. Han ble spilt igjennom av Bojan Zajic, og scoret sikkert alene med Stefan Logi Magnusson.

Tre mål på fire minutter sendte tilreisende Vålerenga-supportere til himmels. Og det var mer i vente.

Etter 76 minutter utnyttet Shelton at LSK-keeper Magnusson var passiv og satte inn Vålerengas fjerde mål. Da hadde allerede svært mange av Lillestrøm-supporterne forlatt Åråsen, og gikk glipp av Anthony Ujahs redusering helt på tampen.

Innbytteren avsluttet kontant alene med Lars Hirschfeld, men det ble en mager trøst for kanarifuglene.

PS! Førstkommende lørdag får Lillestrøm besøk av serieleder Rosenborg, mens Vålerenga skal spille borte mot Odd Grenland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder