Solskjær: - Ferguson syntes jeg burde flytte hjem

Ferguson: - Ole vil gjøre det godt i Molde

Får millionbonus for å bli seriemester

MOLDE/OSLO (VG Nett) Ole Gunnar Solskjær (37) vil tjene 4,4 millioner kroner i året i Molde. I tillegg kommer millionbonusen han får dersom klubben vinner serien.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Ole Gunnar SolskjærMolde

Solskjær ble tatt imot med applaus da han entret podiet i sin nye hjemby i 14-tiden i ettermiddag.

Da han deretter tok ordet, fremsto 37-åringen som tydelig og klar under hele pressekonferansen. Smilet satt løst under seansen, som varte i en snau time.

- Sjefen (Sir Alex Ferguson) syntes det var veldig riktig av meg å flytte hjem for å starte trenerkarrieren der. De ordene veide så tungt... Derfor fullførte jeg ikke det jeg har sagt: At jeg skulle jobbe i Manchester United så lenge han er der.

Tjener millioner

Molde bekrefter at Solskjær får en årslønn på 2,4 millioner kroner. I tillegg får han 2 millioner i året som kompensasjon for ulike oppdrag i Aker-systemet.

- Og så får jeg vel én million ekstra dersom vi slår Rosenborg og blir seriemestere, sier den tidligere landslagsspissen.

I løpet av kontrakten på 3,5 år, kan han dermed håve inn 15,4 millioner kroner - ikke medregnet en eventuell bonus for seriegull.

- Men man kommer ikke hjem for pengene, man kommer hjem for utfordringene, understreker han.

Manchester United-legenden starter i jobben 10. januar.

- I utgangpunktet er det snakk om en kontrakt på tre og et halvt år, men forhåpentligvis kan du kanskje gange det med ti, så blir jeg 35 år i Molde, sa Solskjær til en ny klappesalve fra salen.

VG TV: Her signerer Solskjær kontrakten

- Ole har hatt en god introduksjon til sin trenerkarriere. Jeg mener at hans fantastiske fotballkarriere ga ham et godt grunnlag til å gå inn i treneryrket, og at dette er det rette tidspunktet for Ole til å ta sin første jobb som manager. Ole vil gjøre det godt i Molde, og vi ønsker ham alt det beste for fremtiden, sier sir Alex Ferguson i dag.

Toner ned Røkkes rolle

Om Kjell Inge Røkkes rolle i prosessen, sier Solskjær følgende:

- Kjell Inge har jeg møtt én gang. Det var da jeg la frem hvordan jeg vil drive klubben fremover, og hvordan jeg vil ta med meg erfaringene fra Manchester United for å gjøre Molde til en bedre og mer profesjonell klubb. Han har ikke vært med på noen overtalelse.

Solskjær håper å bli lenge i jobben som Molde-trener:

HER SIGNERER SOLSKJÆR: Kontrakten som gir Solskjær en årslønn på 2,4 millioner kroner, samt 2 millioner i kompensasjon for Aker-oppdrag, ble signert i 14-tiden. Foto: Heiko Junge, Scanpix

- Jeg har et veldig langvarig perspektiv. Om jeg trives og det går bra, og familien trives, så hvorfor skal vi flytte herfra da? Dette kan bli et veldig, veldig langt samarbeid.

VG Nett-leser:- Solskjær har et ønske om å tilfredsstille alle. Han går for gudestatus. Blir interessant å se... Diskuter her.

Mindre skjermet tilværelse

Manchester United-profilen har bodd 14 år i Manchester. Nå venter en mindre skjermet tilværelse i rosenes by:

- Jeg har ikke levd så veldig langt unna oppmerksomheten, jeg har følt dere har vært etter meg i Manchester også, jeg, sa Solskjær smilende i dag.

Dagbladet presenterte i går en liste over spillere som Solskjær angivelig ønsker seg i Molde. Hovedpersonen ristet på hodet i dag:

- Den lista stemmer ikke! Det er bra du spør om den, for det er bare tull, påstår Solskjær.

Mark Dempsey og Richard Hartis blir med i trenerteamet til Solskjær.

Semb: - Spennende

Ryktene har svirret lenge, men først i går ble det kjent at Solskjær flytter hjem fra Manchester, og at han tar over som hovedtrener i Molde.

De siste årene har han hatt ansvaret for reservelaget til Manchester United. Nå fortsetter altså trenerkarrieren i hjemlandet.

- Det er knallspennende for norsk fotball at han kommer tilbake til Norge nå, og bruker det han har lært fra det livet han har levd i Manchester United. Han har dratt på seg en del erfaring, sier Nils Johan Semb i dagens VG.

Saken fortsetter under bildet!

NYE UTFORDRINGER: Klokken to i dag slo Ole Gunnar Solskjær fast det som har vært kjent siden søndag. Han tar over som trener i Molde FK. Foto: Scanpix

Landet i privatfly

Solskjær ankom Molde i privatfly i 12.30-tiden i formiddag. Den norske fotball-legenden ble tatt i mot av styreleder Erik Berg.

Solskjær kom sammen med blant annet administrerende direktør Tarje Nordstrand Jakobsen, og han hastet forbi pressekorpset som ventet i ankomsthallen.

- Hvordan er det å være hjemme? ville journalistene vite.

- Hmmm, jeg har da vært hjemme mange ganger, repliserte Solskjær kryptisk.

Halvannen time senere var han betydelig mer snakkesalig.

HER ER HAN I NORGE: Ole Gunnar Solskjær i formiddag. Foto: Heiko Junge, Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder