Arne Erlandsen og Tom Nordlie aktuelle etterfølgere

FERDIG: Runar Kristinssons tid i Lillestrøm er over. Her fra et møte med Viking i august. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Kristinsson ferdig i Lillestrøm - ny trener skal være klar tirsdag

Runar Kristinsson (47) er ferdig i Lillestrøm Allerede i løpet av et par dager skal en ny trener være klar, og Arne Erlandsen (56)  skal etter det VG erfarer være den mest aktuelle kandidaten til å overta.

  • Lillian Holden
  • Mikal Aaserud
  • Per Opsahl
  • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg har forståelse for at klubben må ta grep i den situasjonen vi er nå. Vi skilles som venner, sier Kristinsson i en pressemelding.

Dette skjer bare seks dager etter Lillestrøms styremøte, der beskjeden i etterkant var at Kristinsson skulle fortsette som trener - trolig ut sesongen. Neste styremøte er ikke berammet før 30. september, men når har LSK-ledelsen likevel valgt å ta grep.

– Å bytte trener har vært en siste utvei for oss. Vi ønsket å forsøke alle andre alternative tiltak først. Når disse tiltakene ikke har gitt det ønskede resultat, ser vi oss dessverre nødt til å gå til det skritt å avslutte samarbeidet med Kristinsson, sier styreleder Owe Halvorsen.

Sett denne? LSK-heltene skjelver: – Det er tragisk

– Sammenhengende nedtur

At Kristinssons kontrakt med Lillestrøm likevel skulle avsluttes, ble avgjort på et styremøte klokken 13.00 i dag. Styreleder Owe Halvorsen forteller VG at det handler om en samlet vurdering av situasjonen klubben er i.

– De siste 15 kampene (inkludert cupkamp) har vi kun én seier.

– Hvordan har de siste månedene vært for en stolt klubb som Lillestrøm?

– Det har vært en sammenhengende nedtur, sier styrelederen.

Han har i lang tid uttrykt full støtte overfor Runar Kristinsson. Nå har han endret mening. Nå sier Halvorsen at styret ikke kunne gjøre annet enn å tenke «plan B», som betyr skifte av trener.

Han vil ikke kommentere verken hva slags type og hvilke egenskaper en ny trener for Lillestrøm skal ha, med bare seks Tippeliga-kamper igjen. Halvorsen kan røpe at Romeriksklubben ønsker å ha den nye sjefen på plass på tirsdag, men hevder styret ikke har vært i kontakt med noen trenere før avklaringen med Kristinsson i dag.

Lest denne? Erik Solér skal inn som LSK-redningsmann

Skal være kandidat

KANDIDAT: Arne Erlandsen. Foto: Jan Petter Lynau VG

Etter det VG kjenner til skal både Arne Erlandsen og Tom Nordlie ha blitt diskutert som mulige etterfølgere. Nordlie har trolig en kontrakt som gjør at han kan gå på dagen fra jobben som Skeid-trener, men etter det VG erfarer skal Erlandsen være den foretrukne kandidaten.

LSK-veteranen Erlandsen er imidlertid meget ordknapp når VG ringer ham.

– Er du klar over at Kristinsson har fått sparken?

– Nei, det visste jeg ikke. Jeg sitter og ser en annen fotballkamp og har ikke så mye å si om dette.

– Har noen i Lillestrøm vært i kontakt med deg?

– Jeg har ingen kommentar til dette nå. Jeg er opptatt med å se en annen fotballkamp. Dere får eventuelt ringe tilbake senere.

Erlandsen var trener i Lillestrøm i årene mellom 1998 og 2004. Siden den gang har han kusket både IFK Göteborg, Ham-Kam, Ullensaker/Kisa, Moss og nå senest Fredrikstad.

Lillestrøm er i en sportslig krise om dagen, og kan for første gang siden 1961 rykke ned fra den øverste divisjonen i norsk toppfotball. Krisen ble ytterligere forverret i går, da kanarifuglene gikk på et 2-1-tap mot Tromsø.

Så du denne etter kampen i går? Knust Origi: – Jeg har det forferdelig

Mer om

  1. Lillestrøm SK

Flere artikler

  1. Erlandsen blir ny LSK-trener

  2. Kristinsson trolig ferdig som LSK-trener

  3. Risholt om ny LSK-trener: – Ville valgt Nordlie ti av ti ganger

  4. Erlandsen bekreftet klar: Nektet å spå hvor mange poeng LSK må ha

  5. Sparket Kristinsson til VG: – Jeg skjønner LSK-ledelsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder