SATS PÅ DISSE: Stefan Strandberg mener det vil være smart å flytte opp flere av U21-spillerne til A-landslaget, ikke bare noen få. Her er Tor Ole Skulleruds førsteellever samlet før triumfkampen mot England tidligere i uken. Foto: NTB Scanpix

Stefan Strandberg: - Norge må satse på oss

Johansen: - Dette laget hadde slått mange A-landslag

TEL AVIV (VG Nett) Stefan Strandberg (22) mener U21-bronsevinnerne må bli satset på - også på A-landslaget.

Publisert:

- Det må satses på oss. Nå er vi for gamle for U21 og da er det vel bare ett lag til vi kan bli satset på, sier U21-kaptein Strandberg til VG.

- Hvor mange fortjener en sjanse der?

- Hvis du spør meg, så synes jeg mange fortjener en sjanse. Men det er ikke jeg som bestemmer, sier han.

VGTV: Se intervju med Strandberg etter semifinalen

Strandberg mener det kan være lurt å flytte opp flere spiller samtidig - ikke bare én eller to.

- Hvis du ser på Sveits og Belgia, så har de satset på veldig mange unge gutter. Hvis de tør å satse på oss, så kan de ikke forvente at vi spiller fantastisk med en gang. Men hvis de har litt tålmodighet og gir oss noen år, så er jeg hundre prosent sikker på at vi vil ta Norge til mesterskap.

Stefan Johansen har vært aktuell for A-landslaget en stund, men han blir foreløpig ikke vurdert som god nok.

- Det er mange som har meldt seg på i A-landslagsdiskusjonen i dette mesterskapet. Men det er viktig at man får brukt det man er best på når man først kommer dit, sier Johansen.

- Føler du at du holder A-landslagsnivå?

- Ja, vi har målt krefter mot England og Spania her. Det er spillere som spiller i Premier League, så hvis folk mener det er ungdomsfotball eller juniorfotball, så skjønner jeg ikke helt hva de mener. Jeg tror dette laget hadde slått mange A-landslag.

- Vi må la guttene spille fotball og vi må ville spille fotball, og så må vi få utfordringer på høyere nivå etter hvert, sier keeper Ørjan Nyland.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder