Lillestrøm med stortap i Stavanger – har spilt seg inn i bunnstriden

(Viking – Lillestrøm 3-0) 25. august var sist Lillestrøm vant en fotballkamp. Skrekkrekken på åtte kamper uten seier gjør at «Fugla» nå kun er tre poeng over trygg plass.

– Det er ikke bra nok, men sånn har det vært for oss på bortebane hele sesongen, sukket LSK-stopper Tobias Salquist til Eurosport etter 3–0-tapet.

Siden seieren mot Haugesund i august er det blitt fire tap og fire uavgjort. Nå er Strømsgodset på kvalifiseringsplass kun tre poeng bak. Mjøndalen på direkte nedrykk er fem poeng bak, men med én kamp mindre spilt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Dermed er det duket for nok en sesonginnspurt med neglebiting for supporterne av laget som har vært lengst sammenhengende i den øverste divisjonen (siden 1975).

I neste kamp må de klare seg uten midtstopper Tobias Salquist som er suspender grunnet gule kort.

Viking snuser på medalje

Viking sikret seg en plass i cupfinalen i midtuken, og med seieren søndag har de et godt grep om 5. plassen i comeback-sesongen i Eliteserien. De har også sjanse på medalje. Odd, som spiller mot Mjøndalen mandag, er tre poeng foran med én kamp mindre spilt på bronseplass.

– Det flyter godt om dagen, smilte kaptein Zlatko Tripic til Eurosport.

Keepertabbe

Siddisene var det klart beste laget, og tok tidlig ledelsen ved Ylldren Ibrahimaj søndag.

Litt senere var Lillestrøm-keeper Marko Maric på bomtur i feltet. Ballen falt til Fredrik Torsteinbø, som iskaldt chippet ballen i det tomme buret.

– Jeg gikk etter ballen, men er ikke helt sikker på hva som skjedde, «shit happens», forklarte Marko Maric til Eurosport i pausen.

Etter hvilen var samme mann på farten igjen. Viking kontret. Tripic la over til Torsteinbø i feltet, Tobias Salquist hev seg inn i en takling, men var på etterskudd og felte målscoreren. Straffen ekspederte kaptein Tripic sikkert i mål.

Lillestrøm skapte et par stor sjanser selv. Thomas Lehne Olsen gikk for kraft fra kort hold, og skjøt rett på Iven Austbø. På slutten var det Austbø som feilberegnet i feltet. Arnor Smarason fikk sjansen med keeperen ute av mål, men da hadde Adrian Pereira trukket ned og reddet.

– Vi var ikke gode nok inne i 16-meterne. Mellom 16-meterne var det en jevn kamp, men de var betydelig bedre på den siste tredjedelen, oppsummerte Lillestrøm-trener Jørgen Lennartsson til Eurosport.

Det var forøvrig ellevte gang Viking holdt nullen denne sesongen. Det er flest gang i Eliteserien.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder