FÅR TØFF MOTSTAND: Manchester City-manager Pep Guardiola i oppgjøret mot Dinamo Zagreb 13. desember. Foto: Antonio Bronic / X02994

Gigantoppgjør i Champions League: City møter Real Madrid

Det er duket for godbiten Real Madrid-Manchester City i åttedelsfinalen i Champions League. Liverpool møter Atlético Madrid.

– Det er lokomotiv-krasj front mot front mellom Diego Simeone (Atlético Madrid) og Jürgen Klopp (Liverpool) når det gjelder måten å spille fotball på, vurderer Petter Veland i Viasports studio.

Både Lars Tjærnås og Morten Langli, som også fulgte mandagens trekning for Viasport, holder tittelforsvarer Liverpool som knapp favoritt, og melder 60/40 fordel Merseyside-klubben.

– For meg er Liverpool et mer komplett fotballag. Begge kan spille høyintensitetsfotball, men jeg klarer ikke å tippe mot Liverpool fordi de er så ekstremt gode i begge ender av banen, vurdere Tjærnås.

Slik spilles åttedelsfinalene:

Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain

Real Madrid-Manchester City

Atalanta-Valencia

Atlético Madrid-Liverpool

Chelsea - Bayern München

Lyon - Juventus

Tottenham - RB Leipzig

Napoli - Barcelona

Kampene spilles 18.,19., 25. og 26. februar, med returoppgjør 10., 11., 17. og 18. mars. Førstnevnte lag vil ha hjemmekamp først.

JAKTER NY CL-TITTEL: Mohamed Salah i oppgjøret mot Salzburg 10. desember. Foto: John Walton / PA Wire

Morten Langli holder Manchester City som relativt klare favoritter mot Real Madrid, selv om sistnevnte klubb har helt andre meritter å vise til i turneringen. «Los Blancos» har vunnet den gjeveste europacupen 13 ganger. City har aldri kunnet kalle seg Europas beste.

Oppgjøret byr dessuten på en herlig managerduell mellom Zinédine Zidane og Pep Guardiola.

– Den største favoritten av alle er nok Juventus, som møter Lyon, vurderer Langli.

– Det blir en tøff oppgave mot et lag med mye fart og intensitet. De har overrasket så langt, sier tidligere Tottenham-stopper Ledley King om Tottenhams oppgjør mot Bundesliga-lederen RB Leipzig.

Chelsea og Bayern München møtes for første gang siden finalen i 2012, en finale som Chelsea, med dagens manager Frank Lampard som kaptein, vant etter straffesparkkonkurranse. Kampen ble spilt i München, og Chelseas Didier Drogba utlignet i 88. minutt etter at Thomas Müller ga «hjemmelaget» ledelsen i det 83. minutt på Allianz Arena.

– Vi ser frem til å dra til London, hvor vi har noen fantastiske opplevelser. Man tenker selvsagt på 2012-finalen i München. Chelsea er et farlig lag, som vi må ta seriøst, sier Bayern München-keeper Manuel Neuer ifølge UEFA.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder