JUBILANT: KFUM Oslo kunne juble for tre poeng på 80-årsmarkeringen sin i kampen mot Raufoss. Her fra cupseieren over Tromsdalen tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

KFUM feiret 80 års-jubileum med seier – Aalesund stormer mot Eliteserien

EKEBERG (VG) (KFUM Oslo - Raufoss 2–1) En sen scoring gjør at KFUM Oslos drøm om «det umulige» lever i beste velgående. Samtidig befestet Aalesund sin posisjon som ligaens soleklart største opprykkskandidat.

I solsteken på KFUM-Arena var det også håp om ny publikumsrekord med mange på tribunen fra forskjellige lag som deltar på Norway Cup.

Det klarte imidlertid ikke KFUM Oslo som fikk omlag hundre publikummere færre enn rekorden som er på 1860.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Og mens det ble jublet for scoring cirka 100 meter ved siden av KFUM-Arena i en kamp i Norway Cup, ble det også noe å juble for da venstreback på KFUM Oslo, Kristian Brix, tuppet hjemmelaget i føringen etter 21 minutter.

Raufoss slo tilbake ved Mikkel Maigaard Jakobsen, men en sen scoring fra Moses Mawa sendte hjemmefansen til himmels i Norway Cup-stemningen på Ekeberg.

– Dette var vel den beste bursdagsgaven vi kunne fått. En vanvittig deilig seier, smiler KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes til VG.

Aalesund cruiser videre mot opprykk

I toppen av Obos-ligaen har Aalesund befestet sin posisjon som den største opprykkskandidaten.

Søndag slo de Nest-Sotra 2–0 etter scoringer av Kaj Ramsteijn og Niklas Castro.

Laget har vunnet 12 av 15 seriekamper denne sesongen og kun tapt én.

I tillegg gikk tabelltoer Sandefjord på et litt overraskende bortetap mot HamKam, noe som betyr at det nå er fem poeng opp til Aalesund.

I bunnen tok Skeid en sterk borteseier, mens Tromsdalen ser stadig mer fortapt ut etter å ha tapt 0–2 for Strømmen, som klatrer forbi Notodden.

Raufoss har ikke bare imponert denne sesongen:

Overraskelseslag

Både KFUM og Raufoss er helt ferske i OBOS-ligaen etter å ha rykket opp fra 2. divisjon i forrige sesong.

Og da er det svært så imponerende og overraskende at de to lagene er begge inne på topp seks i OBOS-ligaen.

Det betyr at begge lagene er på kvalik-plass til opprykk i det vi teller halvspilt sesong. Raufoss er i skrivende stund på 3. plass mens KFUM Oslo er på 5. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder