Kevin Martin Krygård fikk tillit fra start og scoret: – Det var rett før jeg løp bort til bortefansen

(FK Haugesund - Sturm Graz 2–0) I den stekende varmen på Haugesund stadion tente et FKH i fyr og flamme for alvor håpet om Europacupspill, og var så hete at brannalarmen – bokstavelig talt – gikk på stadion.

Et skadeutsatt FK Haugesund møtte Sturm Graz med unggutten Kevin Martin Krygård (19) og kun fem mann på benk. Og da var det vel skrevet i stjernene at det var Krygård som skulle få Haugesund stadion til å reise seg.

Etter 51 minutter slo Kristoffer Velde et hardt og lavt frispark i boks, og på bakre stolpe ventet Krygård. Han dempet ballen, før han smalt til, og ballen fant veien i nettmaskene ved motsatt stolpe.

– Jeg tar et touch, og klinker til mellom beina på keeper, forteller Krygård om sin scoring over Sturm Graz til VG, og følger opp:

– Jeg klarte ikke å tenke. Det var rett før jeg løp bort til bortefansen for jeg visste ikke hvor jeg var. Det var en ubeskrivelig deilig følelse, forteller 19-åringen.

VG LIVE: Slik var kampen.

KJØLES NED: FKH-spillerne jublet med en bøtte med vann foran supporterne som hadde møtt opp på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sandberg-scoring

Og FK Haugesund fortsatte og trykke på etter Krygårds scoring. Mikkel Desler fikk ball på høyresiden av nettopp Krygård, før han sendte den videre til en umarkert Niklas Sandberg (24) i boks. Kanten fikk vendt opp, og plasserte så ballen elegant ned i lengste hjørne til 2–0 for FK Haugesund.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed sikret Haugesund seg et strålende utgangspunkt før returoppgjøret neste torsdag. Om de tar seg videre til tredje kvalifiseringsrunde, venter ett av de to storlagene PSV eller Basel.

Akkurat det tenker ikke Krygård noe særlig over da VG prater med ham etter kampslutt.

– Nå har vi et godt utgangspunkt. Det er en god feeling å ta med oss til Østerrike, så får vi ha fokus på den før vi kan tenke PSV eller Basel, sier Krygård.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder