Utskjelte Sarpsborg-spisser fant nettmaskene i Fredrikstad: – Takker mamma og pappa

FREDRIKSTAD (VG) (Fredrikstad-Sarpsborg 0–2) Sarpsborg viste hvem som er storebror i Østfold-fotballen. To nye spisser fikk sjansen mot Fredrikstad - og de scoret hvert sitt mål.

Hverken Steffen Lie Skålevik (26) eller Lars-Jørgen Salvesen (23) fikk starte mot Ranheim sist helg (1–3). Sarpsborg har slitt kraftig foran motstandernes mål til nå i 2019. Drøyt 6000 tilskuere i Fredrikstad fikk se de to spissene score hvert sitt mål foran egne tilhengere i 2. omgang - og sørget for at Sarpsborg er videre i cupen.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det var viktig å få det målet, sier Salvesen i en trang korridor på Fredrikstad stadion.

les også

Sarpsborg-krisen: – Mange går med en frykt

– Jeg har jobbet mye mentalt. Jeg har snakket med folk som står nær meg, fortsetter Sarpsborg-spissen - som ikke er i tvil om hvem han vil takke aller mest:

– Jeg takker mamma og pappa! De støtter meg i alt jeg gjør.

Sarpsborg-trener Geir Bakke er glad på spissenes vegne:

– Det blir jo ofte sånn at det er spissene som får litt av trykket når et lag har måltørke. Derfor er dette så veldig fortjent.

På ni seriekamper har Sarpsborg bare syv mål. Endelig fikk de blåkledde en seier, selv om motstanderen spiller to divisjoner lavere: Sarpsborg i Eliteserien og Fredrikstad på nivå tre - med klare planer om å komme seg opp et hakk i løpet av 2019. Men Sarpsborg kom til Fredrikstad-kampen med fire strake ligatap.

Se scoringene her:

Fredrikstad bet godt fra seg i 1. omgang, og Marius Hagen hadde et par brukbare sjanser for de rødhvite. Sarpsborg burde nok ha ledet, men FFK-keeper Håvar Grøntvedt Jenssen tok det som kom.

– Vi må skru opp mange hakk hvis vi skal avansere, sa Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen til NRK i pausen.

les også

Fredrikstad-treneren om Sarpsborg: – De plages litt

To og et halvt minutt ut i 2.omgang ble det 1–0 til Sarpsborg - etter en flott kombinasjon av Geir Bakkes nye spisspar. Lars-Jørgen Salvesen spilte vakkert igjennom Steffen Lie Skålevik, som gjorde 1–0 alene med keeper.

2–0 sørget Salvesen selv for - og også det målet kom etter fint Sarpsborg-spill og pasning fra Jørgen Strand Larsen, som hadde kommet inn for Skålevik.

– Sarpsborg fremsto bedre enn de har gjort i det siste, mente Fredrikstad-trener Bjørn Johansen, som følte at hans karer gjorde et ærlig forsøk.

Fredrikstad har vunnet bare én gang i en offisiell kamp mot den klubben som heter Sarpsborg 08. Den kom 26. september 2011 da FFK vant eliteseriekampen på Sarpsborg stadion 4–1.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder